ЗРОБИЛИ ВИСНОВКИ ТА ВЗЯЛИСЯ ПРАЦЮВАТИ

14 березня відбулася VI сесія Новомосковської міської ради депутатів. Із досвіду попередніх засідань, коли сесії перетворювалися на балаган через громадян, які намагалися отримати ті чи інші рішення на свою користь, регламент було приведено у відповідність до чинного законодавства.

Збільшена кількість представників правоохоронних органів у міській раді зробила свою справу — і на сесії були присутні лише ті, хто мав на це право. А саме, серед запрошених були: народний депутат України Микола Солошенко, депутати обласної ради Вікторія Шилова та Сергій Рєзник, а також керівники служб та підприємств міста і представники засобів масової інформації.

Відкриваючи сесійне засідання, Сергій Мороз повідомив присутніх, що у сесії братимуть участь 44 депутати.

Почалося засідання із затвердження звіту про виконання бюджету міста Новомосковська за 2010 рік. З цього питання доповідала заступник міського голови, начальник фінансового управління Тетяна Дакова. Після звіту головного фінансиста депутати внесли деякі зміни до бюджету міста на 2011 рік.

Також депутати заслухали звіт заступника міського голови з питань економіки, розвитку ринкових реформ та підприємництва Олександра Воскобойника про виконання «Програми соціально-економічного і культурного розвитку м. Новомосковська за 2010 рік». Також Олександр Михайлович звітував перед депутатами щодо здійснення державної регуляторної політики міською радою та виконавчим комітетом у 2010 році.

Одним із головних питань сесії міської ради стало призначення першого заступника міського голови Новомосковська з питань народно-господарського комплексу міста. Ним став депутат міськради від ВО «Батьківщина» Олександр Козлов. Розповівши трохи про свій життєвий та трудовий шлях, Олександр Петрович пообіцяв «служити народові Новомосковська».

У другій частині засідання депутати вирішували земельні питання. У більшості вони обговорювалися на профільних комісіях, тож в сесійній залі приймалися швидко й одностайно.

Але було одне питання, яке виникло вже досить давно. Це будівництво підприємницею Башоян ломбарду навпроти колишнього універмагу. Нагадаємо, що за зверненням жителів будинку, до якого планується прибудувати ломбард, Новомосковським міжрайонним прокурором було накладено протест на будівництво.

Депутати відмовили прокуророві в протесті про скасування рішення міськради від 27.03.2008 р. «Про передачу земельної ділянки у користування ПТ ломбард «Аркадія» Башоян і К за адресою: м. Новомосковськ, вул. Радянська, біля будинку №15».

Тож доля згаданого ломбарду й надалі залишається невизначеною, оскільки обурені жителі будинку №15 мають намір оскаржувати подібні рішення й надалі у відповідних інстанціях.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Горбач звітувала перед депутатами про виконання деяких соціальних програм. Також нею були представлені нові програми, зокрема програма «Про підтримку громадських організацій ветеранів міста» на 2011-2015 роки.

Депутати затвердили програму «Ортодонтична допомога дітям міста», яку було представлено головним лікарем стоматологічної поліклініки Наталією Гутаровою. Згідно програми, діти пільгових категорій та діти з малозабезпечених сімей зможуть отримати медичне ортодонтичне обслуговування у міській стоматології із розрахунку 150 гривень на одну дитину.

Також депутати затвердили програми: «Про поводження з твердими побутовими відходами в м. Новомосковську на 2011-2015 рр.», «Програму регулювання чисельності безпритульних тварин по території м. Новомосковська на 2011-2015 р.р.», «Програму розвитку будівництва доступного житла та державного іпотечного кредитування у м. Новомосковську на 2011-2015 роки в новій редакції», програму «Питна вода м. Новомосковська на 2011-2020 роки».

Перед колегами виступив депутат від комуністичної партії Аркадій Шипко із пропозицією звернутися з відкритим листом від імені міської ради Новомосковська до Президента України, Кабінету міністрів та ВР з приводу припинення пропаганди фашистської ідеології деякими радикально налаштованими націоналістичними об’єднаннями та недопущення їх діяльності на території міста. Пропозицію було підтримано майже одностайно.

Загалом такої злагодженості міська рада депутатів не бачила вже давно. Майже всі рішення були прийняті одноголосно. Що настільки позитивно вплинуло на роботу депутатського корпусу, невідомо, але для городян головне, щоб його праця була плідною та покращувала умови життя у Новомосковську, а кулуарні домовленості чи, навпаки, розбіжності у думках, нехай залишаться за лаштунками владних кабінетів.

Можливо, Вам буде цікаво

By