Таких голосів – одиниці у світі

Батьки Віталія Мазніка з раннього дитинства помічали за дитиною неабиякі здібності до співу. Ще зовсім маленьким він підспівував відомим виконавцям без єдиної фальшивої нотки! Але розкрився хлопчик значно пізніше, вже навчаючись у школі.

Голосистого маленького Робертіно оцінили на першому конкурсі «Діамантова нотка», де він став беззаперечним лідером, отримавши за 1-е місце грамоту. Талановиту дитину почула Людмила Іванівна Ткаченко, яка потім стала викладачем Віталія по вокалу. Паралельно з музикою хлопець займався східними єдиноборствами, але музика все-таки взяла гору.

І вже перші випробування на великій сцені принесли успіх.

Участь у конкурсі «Пісня на біс», який щорічно проходить у Дніпропетровську, стала успішною для Віталія – 2-е місце та 2-а премія – результат, який міг задовольнити не тільки дебютанта.

Наступного року хлопець знову взяв участь у вищевказаному конкурсі, і на цей раз – Гран-прі – найвища нагорода з усіх можливих.

Звичайно, конкурсами Віталій не обмежився. Жодне міське свято не обходилось без його участі, і на сьогодні десятикласника ЗОШ №17 знають вже не тільки у Новомосковську. Окрилений успіхом, маючи неабиякі голосові здібності, Віталій погодився взяти участь у телевізійному фестивалі «Крок до зірок». Серед багатьох учасників боротися було нелегко. У чвертьфіналі хлопець набрав 50 очок, у півфіналі – теж 50, і у фіналі така ж кількість стала вирішальною – він отримав можливість заявити про себе на всю Україну.

У номінації «академічний вокал» В. Мазнік завоював почесне перше місце, отримавши Кубок переможця телефестивалю. Крім цього, участь у такому престижному конкурсі дала можливість розширити коло друзів, поспілкуватися з такими ж творчими особистостями, як і він.

Цьогорічне літо було особливо вдалим для юнака. Завдяки підтримці батьків, таких спонсорів як С. Гончар, він мав змогу закохати в себе чорноморське побережжя. Участь у двох фестивалях – «Жемчужина юга» и «Бегущая по волнам» принесли Віталію перші переможні місця, успіх та впевненість у собі.

І ще одна визначальна подія сталася у житті хлопця. Завдяки небайдужим людям, яких сьогодні вважає своїми старшими друзями – Дмитру Глущенку та Владиславу Решетняку познайомився з видатним метром оперного співу, відомим у світі тенором Володимиром Гришком. Прослухавши Віталія, співак про рокував хлопцеві велике майбутнє. – Таких голосів – одиниці у світі, – сказав В. Гришко, – треба лише дочекатися його повного становлення.

Чекати рік-два. А тим часом Віталій виконує всі настанови керівника – Людмили Іванівни – і береже голос, доки не пройде процес мутації.

Він також бере участь у всіх міських концертах, де користується неабиякою популярністю.

Дивлячись на цього цілеспрямованого юнака, не було сенсу запитувати, чи визначився він зі своїм майбутнім. Звичайно, він мріє пов'язати своє життя з музикою, співом, стати не менш відомим, ніж наш співвітчизник Володимир Гришко.

Що ж, мета цілком природна і благородна. Побажаємо і ми Віталію Мазніку щасливих життєвих доріг, наполегливості в досягненні своєї мети, здорової амбітності, високих зіркових перемог!

Источник: Т. Харківських

Можливо, Вам буде цікаво

By