Фестиваль танцю на Самарі

1 та 2 листопада наше місто стало осередком творчих змагань колективів сучасного естрадного танцю, адже саме на дати було заплановано проведення щорічного відкритого фестивалю «Самарська осінь». Нинішнього року представники з багатьох куточків України зібралися у Новомосковську вже ввосьме. Дніпропетровськ, Полтава, Кривий Ріг, Ялта, Павлоград, Одеса, Харків звичайно, Новомосковськ – колективи саме з цих міст виборювали призові місця, змагаючись у мистецтві танцю.

1 листопада проходив початковий етап змагань, на якому ансамблі демонстрували своє вміння перед членами журі, а ті, в свою чергу, після довгих вагань, визначали переможців.

Другий день фестивалю був менш напруженим, адже від учасників вже нічого не залежало. Гала-концерт став фінальною крапкою цьогорічної «Самарської осені». З самого його початку ведучі – Лілія Дерев'янчук та Владислав Немченко – створили позитивну атмосферу в залі будинку культури. Учасники гала-концерту представляли свої номери на розсуд глядачів, яких, до речі, було чимало. На сцені, змінюючи один одного, з'являлись лісові жителі, бджілки та метелики, гноми і карапузи, квіти і ялинкові прикраси, та ще багато образів, майстерно втілених у життя самодіяльними артистами. Яскраві костюми, декорації, різнопланові музичні супроводи, цікаві постановки, відпрацьовані хореографічні елементи і, головне, щирі дитячі посмішки та відкриті для танцю серця, – все це стало запорукою успішного проведення фестивалю.

І ось він, довгоочікуваний момент нагородження переможців. Привітання розпочалися з поздоровлення однієї з учасниць фестивалю з міста Полтави, яка у день його проведення святкувала свої іменини. Спеціальний приз від профсоюзного комітету ВАТ «Інтерпайп НМТЗ» отримала також наймолодша учасниця «Самарської осені» з м. Кривого Рогу.

Призові місця розподілялися у чотирьох вікових категоріях. Незважаючи на те, що гран-прі фестивалю отримали представники з м. Одеси, новомосковці показали чудовий результат. Зразковий колектив сучасного танцю «Грація» під керівництвом Олени Балди отримав диплом учасника фестивалю у першій віковій категорії, а творча спілка «Майбутнє хореографії», художнім керівником якої є Катерина Черкасова, здобув заслужене 1-е місце у четвертій віковій категорії.

Цього року фестиваль завершився, але його учасники знають напевне, що через рік, осінньої пори, місто на Самарі знову вітатиме гостей, які вже вдев'яте будуть змагатися за гран-прі «Самарської осені».

Источник: Я. Яцюк

Можливо, Вам буде цікаво

By