Постала необхiднiсть змiнити ментальнiсть вибору

Минулого четверга у м. Новомосковську було створено координаційну раду руху ЧЕСНО, на яку було запрошено регіональних координаторів Зою Красовську та Тетяну Рудик, представників ЗМІ та громадських активістів міста.

Ініціював створення ради Дмитро Глущенко, який коротко розповів про цілі та завдання подібного органу у нашому місті.

– Дмитре Олександровичу, чому постала необхідність у створенні координаційної ради у Новомосковську?

– Всі ми прагнемо змін. І обираючи кожного разу ніби нових кандидатів для захисту наших інтересів, сподіваємось, що на цей раз щось таки зміниться. Та, на жаль, частіше виходить, що обрали знову не тих… Ми маємо зрозуміти, що політики нічого не змінюють. Це спроможне зробити лише громадянське суспільство. Справа в тому, що влада нездатна на зміни. Її мета – особиста нажива, і вона намагається якомога довше протриматися. Вона може змінитися лише під тиском народу. Влада безконтрольна, і їй вигідно все від нас приховувати. Постала необхідність змінити ментальність вибору і культивувати це у суспільстві. Нам не важливо, до якої партії належить людина, особистість не має значення. Треба дати людям інструмент, як змінити владу, не прив’язуючись до особистостей. Рух ЧЕСНО – саме той інструмент, за допомогою якого ці зміни нарешті відбудуться.

– Такі ми є, кожного разу віримо політикам, і знову наступаємо на ті ж самі граблі…

– Ну що тут скажеш. У нас дуже коротка пам’ять. Ми читаємо програми кандидатів перед виборами, а потім забуваємо проконтролювати, що саме із цих солодких обіцянок виконали наші слуги. А вони практично нічого не виконують, натомість ми знову чомусь їх обираємо. Вважаю, що ЧЕСНОметр, ВЛАДОметр припинять таку практику, і саме це мені імпонує у цьому рухові, тому я всіляко його підтримую. Ми ні за, ні проти когось не агітуємо. Наше завдання – контролювати владу. І ми повинні голосувати не за когось, а за що. Ми маємо зрозуміти: або ми будемо самі впливати на своє життя, або нас просто не буде.

– Що можна зробити на місцях сьогодні, у переддень парламентських виборів?

– Завдання координаційної ради руху ЧЕСНО – доносити до виборців правдиву інформацію про кандидатів у депутати до Верховної Ради. Критерії оцінки кандидатів різних рівнів будуть видозмінюватися від виборів до виборів, таким чином буде сформовано образ депутата, президента, достойний нашої підтримки. У суспільстві є попит на чесність, він зростатиме разом із формуванням громадянського суспільства – і ми врешті навчимося обирати справжніх менеджерів-професіоналів, котрі слугуватимуть своєму народові не на словах, а на ділі. Тільки активна громадянська позиція може змінити наше життя. Я дійсно в це вірю.

– Чи можуть приєднатися до лав руху ЧЕСНО бажаючі?

– Звичайно. Ми відкриті для всіх. Незважаючи на приналежність чи симпатії до тієї чи іншої політичної сили чи руху – чекаємо на чесних людей, котрі володіють об’єктивною інформацією про кандидатів у депутати ВР.

З нами можна зв’язатися за телефонами: 0970868292, 696200, 696202.

Можливо, Вам буде цікаво

By