ЦВК оголосила остаточні результати виборів за партійними списками

ЦВК визнала обраними 64-х депутатів Верховної Ради, включених у виборчий список «Народного фронту», 63 – «Блоку Петра Порошенка», 32 – Об’єднання «Самопоміч», 27 – «Опозиційного блоку», 22 – Радикальної партії Олега Ляшка та 17 – «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Відповідний протокол про підсумки позачергових парламентських виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі було підписано на засіданні ЦВК.

При цьому заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна підписала протокол з окремою думкою.

Решта партій, які брали участь у виборах на загальнодержавному окрузі, набрали менше 5% голосів і не отримали права участі в розподілі мандатів.

Виборча квота (кількість голосів виборців, що виявилася необхідною для отримання одного депутатського мандата) склала 54262 голоси.

Згідно із законодавством, ЦВК не пізніше ніж на 5-й день після встановлення результатів виборів має офіційно оприлюднити їх в парламентській газеті «Голос України» і урядовій газеті «Урядовий кур’єр».

Після офіційного оприлюднення результатів виборів обрані парламентарії протягом 20 днів мають надати Центрвиборчкому документ про звільнення з посади, несумісної з депутатським мандатом.

Після цього ЦВК реєструє обраних депутатів, а не пізніше 7-го дня після прийняття присяги парламентарієм комісія видає їм посвідчення і нагрудний знак.

Як відомо, позачергові вибори Ради відбулися 26 жовтня. Таким чином за мажоритарною складовою буде обрано 198 депутатів (у 9 округах Донецької та 6 округах Луганської області вибори не відбулися через проведення у регіоні антитерористичної операції, а в 12 округах Криму не було організовано у зв’язку з окупацією цієї території Росією). Всього в парламент 8-го скликання зможе пройти 423 депутати.

ЦВК прогнозує отримання 132 депутатських мандатів партією «Блок Петра Порошенка», 82 – «Народним фронтом», 33 – Об’єднанням «Самопоміч», 29 – «Опозиційним блоком», 22 – Радикальною партією, 19 – «Батьківщиною», 6 – «Всеукраїнським об’єднанням «Свобода» і по 1 – Партією Сергія Тігіпка «Сильна Україна», «Всеукраїнським аграрним об’єднанням «Заступ», «Правим сектором» і «Волею».

Українські новини

Можливо, Вам буде цікаво

By