Нестеренко – новий мер Новомосковська

Інакше не скажеш – більшого реваншу Опозиційний блок (читай Партія Регіонів) ще ніколи не мала. Одностайності, з якою новоспечені депутати політичних партій «Відродження», «Солідарність» і власне Опозиційного блоку голосували на першій сесії депутатів сьомого скликання, можна лише позаздрити.

Однак про все по порядку. Найголовнішою новиною на початку сесійного засідання стало повідомлення голови Новомосковської територіальної виборчої комісії Павла Черненка про те, що згідно постанови Дніпропетровського апеляційного суду постанову Новомосковської ТВК від 30 жовтня 2015 р. про визнання Віктора Літвіщенка обраним головою Новомосковської міської ради визнано недійсною. Відповідно, міський голова не вважається обраним, а розгляд даного питання відкладається до встановлення остаточних результатів виборів.

Звісно, така новина здивувала присутніх у залі, адже рішення апеляційного суду, за словами того ж Черненка, було прийнято пізно ввечері. Безглуздя – інакше не назвати ситуацію, за якої городянам тепер недостатньо просто прийти і проголосувати для того, щоб обрати мера міста. Ще треба якимось чином відстояти свій вибір, адже, як показала практика, – думка тисяч городян небагато важить, якщо з нею не згоден хтось з кандидатів-невдах.

Свою позицію з цього приводу висловив у залі Віктор Літвіщенко. Він запевнив городян, що за тиждень все одно стане міським головою, назвавши присутніх у залі депутатів «бандою» і «кублом».

– Те, що ви бачите зараз, – це фарс, – звернувся до новомосковців В. Літвіщенко. – У них не вийшло чесно виграти, та й чесно програти вони не можуть… Певне, занесено гроші до суду, тому що перша інстанція апеляційного суду відмовила одному з кандидатів, який отримав три шістки на виборах – печать антихриста… Із тринадцяти чоловік Окупаційного блоку вісім – працівники підприємства присутнього тут народного депутата… Мало йому Магдалинівського, Новомосковського районів – вирішив і наше місто до рук прибрати. І в нього це вийшло… На сьогоднішній день серед депутатів міської ради майже десять – мешканці району і міста Дніпропетровська. Вам, депутати, слід робити свій вибір: залишатися людьми чи ставати рабами у Нестеренка.

Сам Вадим Нестеренко вирішив, що найкраще у такій ситуації гідно промовчати, відправивши захищати свою честь вчорашнього мера Сергія Мороза. Той з незвичною для себе красномовністю взявся пригадувати гріхи свого попередника. Запал Сергія Анатолійовича видавався щонайменше дивним, адже під час сесійних засідань за його головування В. Нестеренко вів себе на сесії дуже по-господарськи і дозволяв С. Морозу щонайбільше схвально кивати головою під час роздачі його вказівок.

Тим не менше, усіх бажаючих висловитися, вислухали. По закінченню усіх промов зал покинули депутати від партії «Укроп», які на той час уже разом з іншими отримали свої депутатські посвідчення і склали присягу. Більше у залі їм не було чого робити, адже все, що відбувалося надалі, нагадувало розігрування сценарію, в якому місця було відведено лише для обраних. Одним з таких є, безперечно, депутат Верховної Ради Вадим Нестеренко – головний порадник, «путевнодная звезда» цього маленького політичного олімпу. Саме від нього під час сесійного засідання концентричними колами відходили накази і настанови президії, депутатам, колишнім представникам влади, пресі, взагалі більшості з тих, хто був присутній у залі.

Таким чином було зрежисовано обрання секретаря міської ради – С. Горошка, виконавчого комітету у складі В. Кисельова, О. Кардашова, М. Шухмана, С. Мороза, В. Бобика, О. Іванова, А. Білика, В. Нестеренка. Керуючим справами міськвиконкому стала А. Чуднівець, першим заступником з питань народно-господарського комплексу обрано В. Карачевцева, начальником фінансового управління Т. Дакову, заступником міського голови з питань економіки, розвитку ринкових реформ та підприємництва – К. Морозова, заступником міського голови з питань соціального захисту населення та розвитку соціально-культурної сфери став В. Ляшок.

Ну що ж, усією громадою побажаємо новообраним депутатам сил і натхнення у їх нелегкій праці. І тамуємо дух у передчутті того, скільки хорошого зроблять для нашого міста нові керівники. З ними, безперечно, Новомосковськ швидко перетвориться на місто процвітання, добробуту і блага для всіх городян.

Можливо, Вам буде цікаво

By