У Раді зареєстрували законопроект про позачергові вибори мера Новомосковська

У Верховній Раді зареєстрований проект закону про проведення позачергових виборів міського голови Новомосковська Дніпропетровської області, оприлюднили на офіційному сайті парламенту.

Вибори пропонується призначити на 29 травня 2016 року.

Ініціаторами законопроекту № 4002,виступили 16 народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка», наразі текст законопроекту відсутній.

Скандал з виборами міського голови Новомосковська триває вже три місяці.

27 січня півтори сотні жителів Новомосковська впродовж понад 4 години блокували трасу Дніпропетровськ – Донецьк в районі селища Підгороднього біля Дніпропетровська, вимагаючи скликання сесії Новомосковської міської ради, на якій має скласти присягу обраний міський голова Віктор Літвіщенко.

Як зазначали учасники блокування, це був вимушений захід, адже новообраний міський голова, самовисуванець Віктор Літвіщенко упродовж трьох місяців не може скласти присягу й розпочати виконувати свої обов’язки через перешкоджання з боку опонентів. Зокрема, доки в судах тривав розгляд справи щодо законності обрання міського голови, депутати міської ради, де більшість складають представники «Опозиційного блоку», зібрались на сесію й обрали секретаря, виконком, заступників міського голови. Сесія ж, на якій голова мав скласти присягу, так і не відбулась.

На офіційному сайті Новомосковської міськради секретар міськради, який виконує обов’язки міського голови, Сергій Горошко оприлюднив заяву, де пояснив, що йому не вдається зібрати депутатів на сесію міськради через «образи, які прозвучали на їхню адресу від Літвіщенка».

На виборах міського голови Новомосковська 25 жовтня 2015 року переміг самовисуванець Віктор Літвіщенко, який раніше вже кілька каденцій очолював місто.

Згідно з офіційними даними, за Віктора Літвіщенка віддали свій голос 5391 виборців, або 22,67%. За його опонента Олександра Борсука, який балотувався від «Опозиційного блоку», проголосували 5115 городян, або 21,51%.

У Раді зареєстрували законопроект про позачергові вибори мера Новомосковська
Источник: Радіо Свобода

Можливо, Вам буде цікаво

By