Творець народної генерації

Регіональний конкурс «Світоч Придніпров’я» наприкінці кожного року визначає найкращих у різних галузях діяльності людей. Тих, хто своєю відданою працею сприяє розвитку та процвітанню Дніпропетровщини. От і у грудні минулого року було визначено переможців у 18 номінаціях. Приємно, що лауреатом конкурсу стала і мешканка нашого міста – заступник директора Новомосковського міського ліцею «Самара» Тетяна Іванівна Томаш.

Диплом лауреата конкурсу у номінації «Кращий працівник освіти та науки Придніпров’я» Тетяна Іванівна отримала на урочистостях у Дніпропетровську в Палаці наукової творчості молоді. Там делегація з Новомосковська переглянула святковий концерт, влаштований на честь номінантів.

– Відзначили не стільки мене, – скромно зауважує Тетяна Іванівна, – скільки навчальний заклад, в якому я працюю. Ця нагорода – спільна заслуга і викладачів, і учнів ліцею. Приємно, що нас помітили – це додатковий стимул для робити як викладацькому колективу, так і нашим ліцеїстам.

Безперечно, пропрацювавши з дня відкриття ліцею «Самара» – майже 12 років – Тетяна Іванівна як ніхто інший розуміє потреби цього навчального закладу, який займає на сьогодні лідируючі позиції в освіті не лише у місті, а, як показали результати регіонального конкурсу, і у Дніпропетровщині.

Тетяна Іванівна з гордістю говорить про ліцей і його учнів, які часто посідають перші місця на міських, обласних, а також всеукраїнських олімпіадах і конкурсах.

– Це дітище Людмили Василівни Резніченко (директора ліцею. – ред.), яка зібрала під одним дахом команду однодумців – зазначає Тетяна Томаш. – Тепер ми, без перебільшення, присвячуємо свої життя тому, щоб діти мали можливість навчатися більш сучасно і фундаментально.

– Я вважаю, що нагорода, отримана Тетяною Іванівною, абсолютно заслужена, – розповідає про свою колегу Людмила Василівна Резніченко. – Вона є справжнім управлінцем навчального закладу, має розуміння, як на сьогоднішньому етапі повинна розвиватися освіта. Тетяна Іванівна знає, якими шляхами і напрямками ми мусимо йти для того, щоб забезпечити підвищення якості освіти у нашому навчальному закладі. Вона має високий рівень професіоналізму, вміє підбирати кадри, сама горить на роботі і вміє допомагає кожному вчителю освоїти нові технології навчання. Вона розуміє, що урок сьогодні має бути іншого формату, як і роль учителя – він має бути не «над учнями», а співпрацювати з ними, з батьками. Тетяні Іванівні дуже добре вдається формувати нову генерацію, дітей з новими рисами характеру, інтелектуально розвинених. Як викладач, Тетяна Іванівна неперевершена, це я кажу із повною відповідальністю Вона найкраща. З нею освіта має світле майбутнє. Тож хай Бог дає здоров’я, а місто нехай цінує таких людей, для яких найдорожче, коли їх люблять діти.

Переоцінити роль учителя у житті не лише конкретної особистості, а і всієї держави нелегко. Важко навіть уявити, скільки душевних сил, енергії, знань, умінь треба докласти, щоб виростити і виховати справжніми людьми таких різних, не схожих між собою дітей! Доки є на світі вчителі та учні, доти світ перебуватиме у постійному розвитку, який веде до оновлення, духовного збагачення, моральної досконалості.

Источник: А. Чиндрова

Можливо, Вам буде цікаво

By