Вiд тюрми i вiд суми не зарiкайся

Новина про арешт міського голови Віктора Літвіщенка миттю облетіла місто. Люди телефонували один одному, квапились першими повідомити про надзвичайну подію. Вже ввечері всі канали телебачення підтвердили чутки. Що з цього приводу думають новомосковці – ми запитали у них на вулицях міста.

Ірина:

– Слава богу, що арештували! Скільки ж можна знущатися над містом і людьми? Подивіться, до чого довів Новомосковськ разом зі своєю командою! Болюче для мене питання – влаштування дитини до дитячого садочка. Немає місць! Через це я не можу вийти на роботу. Тим часом садки повіддавали чи попродавали, нові ж ніхто будувати не буде. Не хочеться жити у такому місті!

Юлія:

– Я на цих справах не дуже розуміюся. Але вважаю закономірним, що місто нарешті позбулося такого мера. Він нічого хорошого для Новомосковська за час свого правління не зробив, тож навіщо за ним шкодувати?

Олександр:

– Досі не віриться, що це таки сталося. Попив крові нашої, може трохи втратить пиху і своє зверхнє ставлення до людей. А то він лише перед виборами йде в народ, кажуть, і взяли його на головній площі міста, привселюдно. Пам’ятаєте прислів’я: скільки вірьовочці не витися, кінець все одно буде…

Костянтин:

– Для мене питання полягає не в тому, добре це чи погано, хороший Літвіщенко мер чи ні. Це, безперечно, добре, коли і на владу знаходиться інша влада. Але питання полягає в тому, чого та, інша влада, намагається досягти такими діями? Нарешті покарати шістнадцятирічне беззаконня? Тоді добре. Але якщо це спосіб свої інтереси? Зараз уже нікому немає віри.

Михайло:

– Ну що сказати, його навіть шкода. Такі ми, видно, люди, українці, нас б’ють, а ми другу щоку підставляємо. Він тримав нас за бидло і дурнів, а чомусь не бажаєш йому зла.

Олександр:

– Не знаю, правда десь посередині. Я сам підприємець, деякий час працював у виконкомі і знаю В. Літвіщенка. Без сумніву, він далеко не безневинний і за ним водиться чимало грішків. Але не він один всі ті оборудки прокручував, тож добре було б і на інших персонажів звернути увагу.

Анатолій:

– Багато пліток у місті, кажуть, що В. Літвіщенко багато об’єктів продав за безцінь, і до бюджету на копійки не потрапило. Звичайно, за таке треба відповісти. Та думаю, що це не один епізод, якщо копнуть по-справжньому, то знайдуть багато фактів недбалого керівництва голови.

Олександр Васильович:

– Це піар, безсумнівно. Може, зробив щось, може, ні, хай правоохоронці розбираються, але не просто так все це перед виборами закрутилося. Не стільки хочуть мера покарати, як свою вигоду мати.

Світлана:

– Коли дізналася про арешт «вічного», ввечері відзначили цю подію родиною. Допік за шістнадцять років так, що несила терпіти. Ви подивіться, до чого доведено комунальне господарство! Та що не візьми – розруха скрізь! Його заступники, яких хочеться назвати скоріше хамами при владі, футболили людей з кабінету в кабінет, так само як і їх патрон. Ви не пробували записатись до нього на прийом ні разу? А ми другий рік потрапити не можемо. Так що все справедливо!

Роман:

– Я працюю в обласному центрі, і бачу, як з приходом нової влади змінюється місто. Приємно дивують дороги, на які так довго чекали, обладнуються лікарні… У Новомосковську – повний безлад. Тротуари, дороги, ЖКГ, соцсфера – все дихає на ладан. Думаю, не без гріха Віктор Іванович. Нехай відповідає за скоєне.

Світлана:

– Нарешті!!! Скільки років місто потерпало від свавілля однієї нікчемної людини, яка зуміла зібрати біля себе «прихлебателей». Я вважаю, що новомосковці самі винні в тому, що дозволяли весь цей час так знущатись над собою і містом, не висловлюючи вголос свого обурення. Тепер, сподіваюсь, дорога вільна для молодих і активних людей, які зможуть покращити життя у власному місті!

Ольга:

– Я сама живу на вулиці Зіни Білої. Про те, до чого довів місто наш мер знаю не з чужих уст. Води в нас постійно немає, якість її жахлива, а я ж з малою дитиною на руках. До ЦРБ на наших сторічних автобусах не дістанешся, ЖЕО просто не працюють, а вірніше не хочуть працювати. Словом, навкруги – кричуща безгосподарність. Тому можу сказати одне – Слава Богу! Хай до влади приходять молоді, може, навіть і без досвіду роботи. Але разом з тим не навчені красти і обдурювати людей.

Источник: Новомосковский информационный портал

Можливо, Вам буде цікаво

By