Там, де вчитель, життя починається

Шанобливо, з букетами квітів у руках, зустрічали школярі минулого четверга у приміщенні міської ради представників освітянської ниви, які кожної першої неділі жовтня відзначають своє професійне свято.

Усмішки, теплі вітання, пісні у виконанні дитячих колективів міста – все для них – представників найгуманнішої професії, для наших улюблених вчителів. Якого б віку ми не були, та все життя пам’ятаємо лагідну усмішку своїх наставників, добру пораду, підтримку, і, головне, – дякуємо їм за те, чого досягли у житті, що вміємо і ким ми стали. І як би доля не розкидала нас по світах, зустріч з першою вчителькою, любим педагогом не поступається у теплоті та щирості зустрічі з рідною матір’ю…

Відкрив святкове засідання секретар міської ради Олександр Головко, і разом із привітаннями та побажаннями успіхів на ниві виховання молодого покоління кращим з кращих представникам закладів освіти міста вручив нагороди – нагрудні знаки та грамоти.

Подякував творцям майбутнього за невтомну працю, побажав достойної винагороди за неї з боку держави і сподівань на найближчі зміни у ставленні до професії вчителя меценат, громадський діяч Дмитро Глущенко.

Станом душі назвав професію вчителя депутат обласної ради, заступник голови обласної ради, колишній учитель, директор школи, який добре знає специфіку роботи з дітьми Юрій Осетров. Свої побажання він висловив зворушливими поетичними рядками, закінчивши життєстверджуючими словами: « Там, де вчитель, життя починається!»

Юрій Миколайович вручив грамоти педагогам від голови обласної ради Є. Удода.

Ще один гість – також заступник голови обласної ради, депутат обласної ради, наша землячка (кузня кадрів наш Новомосковськ!) – Вікторія Шилова тепло привітала вчителів, згадавши свої шкільні роки і висловивши глибоку вдячність наставникам за невтомну працю, побажавши їм гідного життя. Вона поінформувала присутніх, що знає про проблеми довгобуду ЗОШ №13, про 600 дітей, які цьогоріч залишилися поза межами дитячих дошкільних закладів, і пообіцяла сприяння для їх вирішення. З її рук кращі педагоги також отримали грамоти від голови обласної ради.

І яке ж свято без концерту? Творчі колективи навчальних закладів міста співали гарних пісень, читали уривки творів, присвячені своїм вчителям, у яких – щирість і визнання професії вчителя як найголовнішої у житті кожного.

Родзинкою свята став виступ соліста Кримської філармонії Роландоса, який виконав цілий віночок пісень із репертуару Філіпа Кіркорова. Виступ артиста став справжнім подарунком для винуватців свята.

Низький уклін Вам, шановні педагоги, за самовіддану працю, за розуміння, підтримку і часточку душі, яку Ви даруєте своїм учням, за наше минуле, теперішнє і майбутнє.

Щастя Вам, здоров’я і невичерпної наснаги!

Можливо, Вам буде цікаво

By