МОБІЛЬНІ ТЕЛЕФОНИ ГРОМАДЯН – ГОЛОВНИЙ БІЛЬ ПРАВООХОРОНЦІВ!

В середині березня 2010 року у місцевих засобах масової інформації було надруковано матеріал про випадки незаконних заволодінь мобільними телефонами громадян з рекомендаціями, як вберегтися від грабежів і шахрайських дій з боку злочинців. Зважаючи на актуальність цієї теми і на сьогоднішній день, вкотре застерігаємо:

  • ніколи не давайте будь-кому свій мобільний телефон для здійснення «термінового» дзвінка;
  • навчіть дітей не давати незнайомим або малознайомим людям свої мобільні телефони для «скачування» картинок, музики тощо;
  • не демонструйте свої мобільні телефони в громадських місцях, це може стати першим приводом до пограбування;
  • намагайтеся в темний період часу в малолюдних місцях не користуватися мобільними телефонами;
  • не носіть мобільні телефони у відкритих сумках, зовнішніх кишенях верхнього одягу тощо;
  • не залишайте свої мобільні телефони в роздягальнях медичних закладів, спортклубів, кафе тощо.

В свою чергу, щоб уникнути проблеми, коли ваш щойно придбаний телефон вилучають працівники міліції, ми рекомендуємо не купувати його ні за яких умов без документів, навіть коли ціна такого телефона дуже низька і вигідна. Зазвичай телефони без документів крадені і знаходяться у розшуку.

Протягом дев’яти місяців цього року в Новомосковському міському відділі міліції зареєстровано 537 фактів крадіжок або втрат мобільних телефонів, з них 51% – втрачені. З 261 фактів незаконного заволодіння мобільними телефонами,запо 123 фактами злочини розкриті, особи, що скоювали їх, встановлені. 59 «мобільників» розшукано та повернуто власникам. Ускладнює пошук мобільних телефонів той факт, що деякі з них, а це 10%, куплені з рук без документів.

Будьте обачними і не втрачайте пильності!

Можливо, Вам буде цікаво

By