НОВОМОСКОВЩИНА РОЗЗБРОЮЄТЬСЯ

Повідомлення про незаконне зберігання зброї або боєприпасів майже щотижнево реєструються черговими частинами нашої області. Лише в Новомосковську та Новомосковському районі на офіційному обліку перебуває 2128 власників, у користуванні яких знаходиться 2601 одиниця зброї. Переважно мисливської.

Новомосковський міський відділ міліції постійно проводить спеціальні операції щодо вилучення із незаконного обігу зброї та вибухівки. В результаті минулого року працівниками міліції виявлено 70 фактів, пов’язаних з незаконним обігом зброї та вибухівки, при цьому вилучено 8 пістолетів, 1 граната, 1 рушниця, 4 обрізи, 1927 патронів, 450 грамів вибухівки, 12 кастетів, 2 ножі, 1 нунчаки. За цими фактами порушено 46 кримінальних справ.

Під час проведення місячників добровільної здачі зброї у 2010 році добровільно було здано 45 одиниць. Від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються ними незаконно. Ті, хто в зазначений термін добровільно здасть до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, в подальшому, після оформлення відповідних документів, зможуть зареєструвати її як особисту власність і використовувати на законних підставах. Пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, передбаченому чинним законодавством України. За детальнішими роз’ясненнями слід звертатися до працівників дозвільної системи та дільничних інспекторів міліції.

Вже за два тижні січня 2011 року працівниками Новомосковської міліції було виявлено 4 факти незаконного зберігання зброї.

Біля ресторану «Самара», по вул. Комсомольській м.Новомосковська, було затримано раніше судимий 29-річного місцевого мешканця, у якого під час проведення особистого огляду було виявлено і вилучено обріз мисливської рушниці зі стертим механічним способом маркуванням. А під час проведення огляду домоволодіння іншого місцевого мешканця по вул.Садовій, було виявлено та вилучено саморобний вогнестрільний пристрій. В селі Голубівка Новомосковського району у 30-річного непрацюючого місцевого мешканця було вилучено споряджену ручну осколкову гранату РГД-33 промислового виготовлення. А в селі Губиниха затримали 31-річного місцевого мешканця, у якого під час проведення особистого огляду було виявлено та вилучено учбову ручну гранату. Вирішується питання про порушення кримінальних справ за цими фактами.

Пам’ятайте: нехтуючи правилами зберігання та застосування зброї, її власники не лише самі наражаються на небезпеку, а й ставлять під загрозу життя і здоров’я інших людей, а незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків.

Можливо, Вам буде цікаво

By