МАГАЗИННИЙ МАК ОБІЙДЕТЬСЯ ДЕШЕВШЕ

Нещодавно ми інформували населення про початок проведення оперативно-профілактичної операції під умовною назвою «МАК», спрямованої на протидію незаконному вирощуванню маку та конопель і їх витоку в нелегальний обіг, роз’яснювали чинне законодавство щодо незаконного посіву або вирощування снотворного маку чи конопель. Але попри попереджувальну профілактичну роботу завжди знаходяться громадяни, які свідомо продовжують порушувати закон.

Так, протягом останнього тижня правоохоронці виявили 246 кущів маку. Рекордним був «улов» БНОНівців, які завітали до присадибних ділянок по вул. Калініна м. Новомосковська: одна з господинь вирощувала за своїм будинком 2 рослини, а її сусідка – аж 244.

Аби приховати мак від цікавих очей, люди обсаджують його овочами, які утворюють живу огорожу, або садять поміж кукурудзою. Здалеку такі ділянки помітити практично неможливо.

Нагадуємо, що законодавством України передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність за такі дії. Покаранням може бути штраф, сума якого залежатиме від кількості вирощених рослин, та якщо їх на ділянці буде понад 100 (конопель 10), господар може потрапити до в’язниці. То чи варта склянка маку, який вільно продається в магазині, такого ризику?

Якщо вам щось відомо про незаконний посів рослин, що містять наркотичну речовину (мак, коноплі) або ви бачили, де їх вирощують, повідомте, будь ласка, в міліцію за телефоном чергової частини 7-31-66 чи будь-яким іншим зручним для вас способом. Конфіденційність гарантуємо.

Можливо, Вам буде цікаво

By