Проблем у місті немає?!

Не припиняє контролювати виконання плану соціально-економічного розвитку Новомосковська голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. Третього серпня разом із робочою групою губернатор відвідав середню школу №4, в якій зараз триває капітальний ремонт. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, міський голова Сергій Мороз, керівник робочої групи, народний депутат України Микола Солошенко, начальник управління освіти новомосковського міськвиконкому Людмила Безкровна та інші.

Ремонт СЗШ №4 став одним із першочергових заходів за планом соціально-економічного розвитку міста Новомосковська, який губернатор наказав розробити робочій групі, створеній ним під час зустрічі із активом міста. Наразі в школі повністю демонтовано стелю, пофарбовано фасад, завершується встановлення загорожі, розпочато роботи з благоустрою території.

Голова облдержадміністрації поцікавився в міського голови – чи встигнуть підрядники завершити ремонт до початку навчального року. Сергій Мороз запевнив губернатора, що будівельники вкладаються у відведені терміни, і діти сядуть за парти вже 1-го вересня. Проте керівник робочої групи Микола Солошенко висловив сумніви щодо вчасного завершення ремонтних робіт. У відповідь на впевненість міського голови Олександр Вілкул наказав 22 серпня представити звіт про закінчення підрядником основних робіт. Перелічуючи заплановане, Сергій Мороз здивував губернатора планом висадження дерев у серпні, і навіть завірив керманича області, що це цілком природньо.

До бесіди губернатора з міським головою приєднався настоятель Новомосковського Свято-Троїцького собору протоієрей Володимир, який повідомив голові області, що собор, не враховуючи запланованого капітального ремонту, потребує невідкладного ремонту частини фундаменту, який протікає під час дощів. Очільник області принагідно запитав міського голову про стан розробки проекту відбудови собору. Сергій Мороз взяв на себе відповідальність і заявив, що до середини вересня розробку проекту буде закінчено. Олександр Вілкул висловив невдоволення нерозторопністю місцевої влади: «Складається враження, що проблемами вашого міста переймаюся лише я, та й патріотизму щодо Новомосковська в мене більше, ніж у керівництва міста».

На наступне запитання Олександра Вілкула: чи є в місті ще проблеми, про які в області не знають, – Сергій Мороз відповів, що таких… немає!

Дивно. Губернатор при кожній зустрічі наголошує на готовності допомагати місту, яке має стати «перлиною Дніпропетровщини», важливо лише знати коло проблем, які необхідно вирішувати для якнайшвидших змін. Для місцевої влади ж, мабуть, чим спокійніше, тим краще. Нема проблем – нема клопоту.

Олександр Юрійович пообіцяв суворо контролювати місцеву владу, тим самим спонукаючи її працювати більш ефективно на користь нашого міста та його мешканців.

Можливо, Вам буде цікаво

By