День державного прапора України

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

24 липня 1990 року на флагшток перед будівлею Київської мерії було піднято синьо-жовтий прапор, освячений у Софіївському соборі владикою Володимиром і настоятелем храму Бориса і Гліба Української автокефальної церкви отцем Юрієм.

Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 р.

У серпні 2004 року Президент Леонід Кучма підписав указ про затвердження Дня Державного Прапора України, який святкуватиметься щорічно 23 серпня. Раніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні.

Відзначили День Державного Прапора України і в Новомосковську. Під Гімн України стяг було урочисто піднято над головною площею міста, де зібралися керівництво, мешканці та гості Новомосковська.

Можливо, Вам буде цікаво

By