Роботи з підготовки до опалювального сезону проводяться згідно графіку

100% шкіл, дитсадків та 97% лікарень на Дніпропетровщині вже підготовлено до осінньо-зимового періоду. Також виконано підготовчі роботи у 98% з 15 тис. 832 житлових будинків. 41% будинків (6,5 тис.) вже одержали паспорти готовності від Держбудінспекції. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації, яка пройшла за участю Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка.

«Минулого року на Дніпропетровщині вперше за останні роки вчасно й одночасно було розпочато опалювальний сезон. Аварійних ситуацій з тривалими перебоями в наданні житлово-комунальних послуг допущено не було. Так має бути і у цьому році», – наголосив Олександр Вілкул. Він також зазначив, що Дніпропетровщина готується до зими згідно затвердженого комплексного плану заходів, а створений обласний штаб контролює та координує дії місцевої влади щодо виконання цього плану.

Олександр Вілкул зазначив, що обласна влада впроваджує системні кроки щодо підвищення якості роботи житлово-комунального господарства загалом. «Нами виконано ґрунтовний аналіз роботи теплового та водопровідно-каналізаційного господарства. Розроблені оптимізовані схеми теплопостачання, розробляються схеми водопостачання. Для системної реалізації першочергових заходів з підвищення якості роботи житлово-комунального господарства розроблено середньостроковий план розвитку терміном до 2015 року», – наголосив Олександр Вілкул.

За підсумками колегії голова облдержадміністрації доручив головам райдержадміністрацій та міським головам до 1 жовтня оформити всі паспорти готовності; забезпечити безумовне виконання графіків погашення заборгованості підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ; завершити оснащення підприємств тепло- та водопостачання засобами обліку.

Олександр Вілкул також зазначив, що в регіоні завершуються планові роботи з підготовки систем теплопостачання: «5 жовтня ми повинні бути готові до подачі тепла в заклади соціальної сфери та, починаючи з 15 жовтня, – до всього житлового фонду та інших споживачів області».

Остаточна дата початку опалювального сезону на Дніпропетровщині буде прийнята виходячи з температурних показників довкілля.

«Облдержадміністрацією велика увага приділяється підготовці міст та районів до опалювального сезону. Люди мають отримати безперебійне тепло в квартирах. Послуга з теплопостачання має бути надана своєчасно. Зазначу, що нові котельні обладнані сучасною технікою з використанням енергозберігаючих технологій. Створення нових мереж теплопостачання дозволить також системно розбудовувати наші міста та райони», – сказав Олександр Вілкул.

Також Олександр Вілкул зробив акцент на посиленні роботи з впровадження енергозберігаючих технологій. Зокрема, 22 серпня 2011 року Президент України Віктор Федорович Янукович дав низку доручень з метою запобігання негативному впливу на економіку країни значного зростання ціни на імпортований природний газ. Згідно з ними, до 1 жовтня в регіонах має бути проведений енергетичний аудит суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, транспортування та постачання теплової енергії споживачам. За результатами аудиту повинні бути вжиті заходи щодо підвищення рівня енерогоефективності їх діяльності, зокрема шляхом заміни природного газу альтернативними видами палива.

Також протягом 2011 – 2012 років буде активізовано роботу із залучення коштів із небюджетних джерел для оптимізації системи теплопостачання населених пунктів шляхом закриття або модернізації нерентабельних об’єктів комунальної теплоенергетики, впровадження когенераційних установок, будівництва у разі потреби нових котелень за новітніми ресурсозберігаючими технологіями та ін.

Можливо, Вам буде цікаво

By