Спорт об\’єднав нащадків козаків

Осінь – чарівна пора, коли жовтіє листя, потроху вкриваючи землю різнобарвним золотавим килимом, повітря з нестерпно-гарячого перетворюється на кришталево-чисте і свіже, а на шкільній ниві розпочинається новий навчальний рік. Здається, зовсім недавно відлунав для учнів перший дзвоник, а вже скільки неймовірно цікавого сталося за шкільними дверима.

З п’ятого вересня розпочав крокувати по країні Олімпійський тиждень, і навчально-виховний комплекс № 5 не залишився осторонь. Пропагування спорту і здорового способу життя є одним з найголовніших і найпріоритетніших завдань на сьогоднішній день. Невтішний стан екології, шкідливі звички, неякісна їжа, малорухомість – ці фактори кожного дня негативно впливають на молоде покоління. Тому педагогічний колектив ще з дошкільного віку прищеплює дітям любов до спорту і активного способу життя.

Дев’ятого вересня за підтримки депутата міської ради В. Кисельова, його помічника В. Бонті та приватного підприємця О. Кардашова на базі навчально-виховного комплексу № 5 відбулося спортивне свято «Нащадки козаків». Настрій у всіх присутніх був чудовий. У спортивних змаганнях взяли участь дві команди «Найсильніші» і «Найспритніші». Учасники команд боролися, наче справжні олімпійці: кожен конкурс проходив під шквал аплодисментів, з кожним новим завданням напруга зростала, передостанній конкурс зрівняв шанси учасників на перемогу, бо команди отримали рівну кількість балів. І ось, нарешті, останній рубікон – перетягування канату. Четверо найкращих з кожної команди починають змагатися, глядачі шалено підтримують дітей, члени журі в азарті підхоплюються зі своїх місць і теж активно допомагають цінними порадами. У чесному поєдинку команда «Найспритніші» в останню мить вириває перемогу з рук «Найсильніших». Члени журі нагородили переможців «золотими» і «срібними медалями», але головний сюрприз очікував попереду. На пришкільному подвір’ї готувалася справжня козацька зливна каша. Під мудрим керівництвом В. Бонті молоді кухарі (учні НВК №5) вчилися готувати кашу, у величезний казан поступово додали очищену картоплю, золоте пшоно, смажену цибульку і сальце. І ось готова страва парує і чекає на дітей. Втомлена, але неймовірно щаслива дітвора вибігає на пришкільне подвір’я, щоб отримати величезну тарілку каші і свіжоспечений хліб. Гості свята, педагогічний колектив і учні згуртованим єдиним колективом ласують смачною кашею.

Педагогічний колектив від щирого серця дякує депутату В. Кисельову, В. Бонті та О. Кардашову за небайдужість до нашого майбутнього – наших дітей – і сподівається на подальшу активну співпрацю.

Можливо, Вам буде цікаво

By