В очікуванні свята

Днями міський голова Сергій Мороз провів «круглий стіл» з представниками ЗМІ Новомосковська, присвячений підготовці до відзначення знаменних дат:

70-ї річниці партизанського руху, Дня партизанської слави, 68-річчя з дня визволення Новомосковська від німецько-фашистських загарбників, 435-ї річниці заснування міста. У зустрічі брав участь начальник управління культури та туризму міськвиконкому Віктор Шаликін, який докладно розповів про всі заходи, які плануються на святкові дні. Свято було вирішено розділити на два дні – 24 вересня урочистості відбудуться у центральній частині міста, а 25-го – на масиві Кулебівка.

24 вересня свято розпочнеться традиційно – з урочистої ходи та покладання квітів до Меморіалу Вічної Слави. Там же відбудеться урочистий мітинг, присвячений 68-й річниці з дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. У мітингу братимуть участь представники організацій та підприємств міста, ветерани, почесні громадяни. Пізніше на площі Леніна буде проведено свято квітів «Новомосковськ – ти юність і краса, з тобою Україна воскреса». Це щорічне свято, на якому чудові витвори з квітів представлятимуть трудові колективи міста. Також на центральній площі пройде фестиваль-ярмарок народної творчості «Містечко майстрів». За попередніми даними цьогоріч кількість майстрів, що представлятимуть своє мистецтво, складе 45 осіб. На фестивалі будуть представлені роботи майстрів з Новомосковська та Новомосковського району, м. Підгороднього, м. Дніпропетровська, м. Дніпродзержинська, сел. Царичанки, Петриківки, міст Харкова, Павлограду, Львова, Кривого Рогу, Запоріжжя, Івано-Франківська, Донецька.

Ввечері відбудеться вітальний концерт до 435-ї річниці з дня заснування міста Новомосковська, в якому візьмуть участь таланти Новомосковська та гості з Києва Дантес & Олійник.

Після концерту – святковий феєрверк.

Наступного ж дня, 25 вересня, біля пам’ятника воїнам-визволителям, що на Кулебівці, відбудеться урочистий мітинг до Дня міста, а після нього – народні гуляння, до яких увійде вітальна концертна програма колективів міської художньої самодіяльності.

Можливо, Вам буде цікаво

By