Смачного борщу вистачило на всіх

Український борщ – одна з найпопулярніших страв української кухні. Унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі.

17 вересня біля міського будинку культури відбулося свято, на якому віддавалася шана улюбленій страві, неперевершений смак якої відомий далеко за межами України.

Декілька кухарських команд змагалися у приготуванні національної страви. Поки приємний аромат з казанів притягував все більше любителів смачної страви, зі сцени лунали українські пісні та виконувались танцювальні номери. Розмаїття українських вишиванок, в які, до речі, були вдягнені не лише учасники свята, а й багато гостей, радувало око. Нагулювали апетит і молоді козаки школи джур, поки їх керівник Михайло Гладуш готував на вогнищі смачний козацький борщ. Вони разом із гостями брали участь у різноманітних конкурсах, перетягуванні канату та визначали найсильніших з армрестлінгу.

Почесним гостем свята став міський голова Сергій Мороз.

Деякі з учасників, задля підвищення апетиту, пригощали охочих українським первачком.

Головою журі, яке визначало найсмачніший зі всіх зварених борщів, стала приватний підприємець і дружина міського голови Ірина Мороз.

Кожна команда отримала високі оцінки за свої кухарські вміння. Всіх було нагороджено призами, а переможцями стала команда «Борщ + К°».

Смачного борщу зі сметаною вистачило на всіх гурманів, а кому було замало, отримали добавку.

Організатори вважають, що свято вдалося, адже голодних чи незадоволених на народному гулянні не було.

Можливо, Вам буде цікаво

By