Стартував перший регіональний конкурс «Street-аrt»

На Дніпропетровщині стартував перший регіональний конкурс «Street-аrt».

До участі у конкурсі запрошуються молоді художники, любителі вуличного мистецтва та усі бажаючі віком від 16 до 35 років. Стати учасником дуже просто – потрібні лише бажання та цікаві ідеї про те, як зробити улюблене місто красивішим.

Прийом конкурсних робіт триває з 26 вересня по 10 жовтня 2011 року.

Конкурс проводиться за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та з нагоди 20-річчя Центру народного мистецтва «Петриківка». Регіональний конкурс «Street-аrt» покликаний об’єднати творчу активну молодь Дніпропетровщини та пропагувати серед молоді сучасне мистецтво. Організаторами конкурсу виступає Дніпропетровська облдержадміністрація і молодіжний рух «K12». «Street-аrt» проводитиметься у 13 містах Дніпропетровської області, зокрема, у Дніпропетровську, Вільногірську, Дніпродзержинську, Жовтих Водах, Кривому Розі, Марганці, Нікополі, Новомосковську, Орджонікідзе, Павлограді, Першотравенську, Синельниковому, Тернівці. У містах області організаторами конкурсу обираються координатори акції.

Конкурс відбуватиметься наступним чином: кожен бажаючий має надіслати свій варіант місця та ідеї малюнку координатору свого міста до 10 жовтня 2011 року. Координатори на спільному зібранні оргкомітету мають обрати кращі ідеї малюнків у кожному місті області. Після цього визначається дата малювання разом з автором обраного малюнку. У малюванні стріт-арту можуть брати участі усі учасники конкурсу, навіть творчі роботи яких не пройшли конкурсний відбір. Намалювати стріт-арт потрібно не пізніше 20 жовтня. Наразі, фарби та інші матеріали для створення вуличного малюнку надаються організаторами конкурсу безкоштовно.

У підсумку, після того, як у 13 містах регіону будуть намальовані стріт-арти, 25 жовтня цього року відбудеться фотовиставка проектів-переможців регіонального конкурсу «Street-аrt» у місті Дніпропетровську. У рамках фотовиставки автори найкращих малюнків будуть нагороджені цінними подарунками від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та молодіжного руху «K12».

«Регіональний конкурс «Street-аrt» – це перший подібний конкурс на Дніпропетровщині, який проводиться за підтримки губернатора Олександра Вілкула. Ми запрошуємо молодь нашого регіону до участі у цьому конкурсі і чекаємо від вас, юні таланти, на креативні ідеї, які зроблять ваші улюблені міста і весь регіон більш красивими, яскравими і позитивними. Ваші проекти побачить уся Дніпропетровщина, а найкращі й найактивніші будуть нагороджені цінними подарунками», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

«Street-аrt – це мистецтво сучасної молодіжної культури. Завдяки підтримці губернатора Олександра Вілкула ми вперше проводимо конкурс «Street-art» на регіональному рівні. Конкурс дає можливість продемонструвати всій Дніпропетровщині таланти нашої молоді. Ми вдячні Олександру Вілкулу за увагу до молоді нашого регіону», – сказав організатор молодіжного руху «K12» Дмитро Хозін.

Надсилайте свої проекти в електронному вигляді на електронну адресу.

Більш детальну інформацію про участь у конкурсі ви можете дізнатись за телефонами:

Олена – 063-346-39-66;

Дмитро – 050-342-36-59.

Довідка:

Координатори конкурсу у містах області:

Вільногірськ – Сергій Чучукало – 063-771-99-23

Дніпродзержинськ – Анна Мітревич – 063-766-89-50

Дніпропетровськ – Анна Глот – 098-777-53-22

Жовті Води – Клим Лихітінов – 098-968-96-88

Кривий Ріг – Олена Щолокова – 063-346-39-66

Марганець – Дмитро Хозін – 050-342-36-59

Нікополь – Олена Щолокова – 063-346-39-66

Новомосковськ – Микола Калакуцький – 099-075-05-07

Орджонікідзе – Дмитро Карпенко – 068-903-13-60

Павлоград – Микола Калакуцький – 099-075-05-07

Першотравенськ – Сергій Головацький – 093-817-71-73

Синельникове – Анна Мітревич – 063-766-89-50

Тернівка – Тетяна Тертичко – 066-370-63-48

Учасникам конкурсу необхідно надіслати на електронну адресу наступну інформацію:

1. ідея малюнку (намальована на аркуші або за допомогою комп’ютера)

2. фото місця малюнку, його адреса.

3. контактна інформація: місто, телефон, електронна адреса.

Правила конкурсу:

Вимоги до обраного місця розмальовування:

1. Обране місце має виглядати зі стріт-артом краще, аніж без нього.

2. Не можна обирати красиві та доглянуті місця;

3. Бажано, щоб до місця можна було легко дістатись з різних районів міста.

Можлива тематика малюнку:

1. Позитивний малюнок, що створюватиме перехожим гарний настрій;

2. Малюнок з філософською тематикою, що надихатиме перехожих;

3. Малюнок також може бути витвором мистецтва;

4. Якщо малюнок буде виконано петриківським розписом – це тільки «плюс», адже у жовтні виповнюється 20 років Центру петриківського розпису в селі Петриківка.

Бажано, щоб у малюнку використовувалися фрази або речення.

5. Малюнки треба буде виконувати емаллю або аерозольними фарбами; розмір малюнку – від 1 до 20 кв м.

Стріт-арт (вуличне мистецтво) — образотворче мистецтво, характерною особливістю якого є яскраво виражений урбаністичний стиль.

Источник: Днепр ОДА

Можливо, Вам буде цікаво

By