З Днем народження, Новомосковськ!

Минулих вихідних Новомосковськ святкував День міста. З цього приводу у місті протягом двох днів відбулося чимало цікавих заходів.

Свято розпочалося 24 вересня з урочистої ходи до Монументу Слави, де було проведено святковий мітинг. Цьогоріч до Новомосковська приїхало чимало високоповажних гостей.

Серед них генеральний консул республіки Польща в Україні Ян Ґранат, заступник Єлєногурського старости республіки Польща Анжей Вєнуковський, міські голови Марганцю, Синельникова та Першотравенська – Олег Бідняк, Дмитро Зражевський та Олександр Копитов відповідно. Відкривали мітинг міський голова Новомосковська Сергій Мороз та секретар міської ради Борис Мазур.

З трибуни новомосковців привітали: Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин міста, голова міської ради ветеранів Микола Тимофійович Невпряга, народний депутат України Микола Павлович Солошенко, представники духовенства та почесні гості.

У 68-у річницю визволення Новомосковщини від німецько-фашистських загарбників під час мітингу згадали багатьох героїв тих подій, які в тилу ворога розпочинали партизанський та підпільний рух.

Під звуки духового оркестру почесною вартою було покладено гірлянду до Вічного Вогню – Меморіалу Слави. Метроном відлічив хвилину мовчання, якою вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній Війні.

До 435-ї річниці з Дня заснування Новомосковська найповажніших мешканців міста було нагороджено орденами, медалями та почесними грамотами. Дісталися привітання, квіти та подарунки від Сергія Мороза та Миколи Солошенка і трьом парам, які одружувалися цього дня. Завершився урочистий мітинг проходженням військового параду та виступом духового оркестру 194-го понтонно-мостового загону, який вже давно полюбився новомосковцям.

З Днем народження, Новомосковськ!Після мітингу на центральній площі відбувся святковий ярмарок, в якому взяли участь багато гостей зі всієї України. Очі розбігалися від найрізноманітнішого краму та експонатів, виготовлених місцевими народними умільцями. Також на ярмарку були представлені павільйони від організацій і служб міста.

Окрім святкових експозицій, трудові колективи пропонували скоштувати й їхні кулінарні шедеври – українські вареники, сало, деінде й первачок. Дітей розважали учасники національного шоу «Україна має таланти» – паркурівці гурту «DS Dynamix». А найменші брали участь у конкурсі з малюнку на асфальті. Додали пікантності святу представники байкерського руху, які вишукували у дві шеренги свої яскраві мотоцикли. Саме біля них було найбільше охочих сфотографуватися.

Народні гуляння продовжувалися цілий день, а ввечері відбувся святковий концерт за участю місцевих колективів самодіяльності та гостей з Києва.

З Днем народження, Новомосковськ!Наступного дня, 25 вересня, свято отримало продовження на масиві Кулебівка, де біля пам’ятника воїнам-визволителям також відбувся урочистий мітинг. Кулебівчан привітали міський голова Сергій Мороз, секретар міської ради Борис Мазур, депутат ВР Микола Солошенко та депутат міської ради Леонід Білий. Захід традиційно супроводжувався хвилиною мовчання та почесним салютом у пам’ять тих, хто загинув за рідну землю під час Великої Вітчизняної Війни. В їх пам’ять з вуст учня 3-Б класу СЗШ №6 Михайла Варченка пролунала пісня «Я сегодня до зари встану». Маленькому таланту вдалося розчулити всіх присутніх. А Анастасія Строїло виконала пісню «Мой город».

Керівники міста і всі бажаючі поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям. Після мітингу жителі Кулебівки взяли участь у народних гуляннях. Поки варилася смачна навариста каша, вони розглядали витвори мистецтва, зроблені вмілими руками школярів кулебівських шкіл.

З Днем народження, Новомосковськ!Також до Дня міста було приурочено відкриття поклонного хреста на в’їзді до Новомосковська з Дніпропетровського напрямку. За ініціативи губернатора області Олександра Вілкула його було виготовлено на ВАТ Інтерпайп «Новомосковський трубний завод». Урочисту літургію з цього приводу було проведено Єпископом Новомосковським – Євлогієм.

Можливо, Вам буде цікаво

By