Новомосковський пляж визнали непридатним для купання

ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» в літній період постійно здійснює лабораторний контроль якості води на пляжах області в межах соціально-гігієнічного моніторингу. Тому нещодавно на Дніпропетровщині санітарна служба перевірила головні пляжі в усіх великих містах регіону. Місця відпочинку у Дніпрі, Кам’янському Нікополі відповідають нормам, а от пляжі Павлограду та Новомосковська визнали непридатними для купання.

У повідомленні говориться, що Новомосковський Міський дитячий пляж (знаходиться на балансі КП НККП), який розташований не березі р. Самара, непридатний для купання, оскільки він не відповідає нормам за бактеріологічними, паразитарним і санітарно-хімічними показниками. Якість води в межах міського пляжу не відповідає стандарту на мікробне забруднення по індексу ЛКП (лактопозітівние кишкові палички).

Відповідно до отриманих результатів дослідження ДУ « Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» виніс наступний вердикт: «Пляж в м. Новомосковськ не відповідає: за показниками мікробіологічними: індекс ЛКП=24000 КУО/дм3 початок пляжу, індекс ЛКП=24000 КУО/дм3 кінець пляжу».

Фахівці відзначають, що потрапляння забрудненої води в людський організм створює загрозу зараження інфекціями і розвитку хвороб.

Можливо, Вам буде цікаво

By