Днiпропетровськiй областi – 80!

З нагоди святкування 80-річчя створення регіону 24 лютого Президент України Віктор Янукович відвідав місто Дніпропетровськ. У рамках офіційного візиту голова держави взяв участь у відкритті Льодової арени на вул. Набережно-Заводській, яка стала першою хокейною базою, збудованою на Дніпропетровщині згідно цільової соціальної програми «Хокей України».

Згодом у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч Президента з представниками ЗМІ, під час якої він привітав усіх мешканців області та поспілкувався з журналістами. Зокрема Віктор Янукович розповів про фінансову підтримку з боку держави заходів щодо покращення екологічної ситуації в регіоні, погоджуючись, що Дніпропетровська область є промисловим регіоном-лідером і потребує особливої уваги з боку і центральної, і місцевої влади. За словами Президента, він задоволений результатами роботи губернатора області Олександра Вілкула, який пообіцяв закінчити будівництво перинатального центру в Дніпропетровську до червня поточного року. Загалом, Віктор Янукович заявив, що йому імпонує діловий стиль ведення справ Дніпропетровської влади і, завдяки цьому в центральної влади є велике бажання допомагати у втіленні таких проектів, як, наприклад, будівництво міського метро та об’їзної дороги. Повертаючись до проблеми екології, Президент звернувся до місцевої влади і наказав більш суворо слідкувати за тим, щоб підприємства хімічної та важкої промисловості не жаліли коштів на очисні споруди, а також акцентував увагу на зменшенні кількості сміттєзвалищ та стоків у Дніпро, адже, нагадав Президент, головна артерія України забезпечує питною водою майже півкраїни. В цьому аспекті в Дніпропетровській області найближчим часом доведеться зайнятися заміною комунікацій, а саме – водопровідних та каналізаційних систем. Також Віктор Янукович розповів про стосунки між Україною та Росією стосовно ціни на природний газ. На його думку, за всі роки незалежності газове питання стало наріжним каменем, а газові угоди, підписані минулим урядом у 2009 році, дали Україні найвищу в світі ціну на газ, через що за два роки економіка держави схудла на 12 млрд. доларів. «На сьогодні переговори тривають, і ми сподіваємося отримати ціну на природне паливо, яка задовільнить всіх, – заявив Президент, – ми значно скоротили споживання та закупівлі, диверсифікували поставки природного газу в Україну, а також відшукуємо альтернативні види палива. А поки ми їх не знайдемо, наша позиція буде дуже слабкою, і це добре розуміють наші російські партнери. А в цілому динаміка наших стосунків з Російською Федерацією за останні два роки помітно покращилася – про це свідчить значне збільшення товарообігу між нашими країнами у 2011 році».

Щодо проведення в Дніпропетровській області реформування медичної сфери, Президент заявив, що в жодному разі не треба поспішати, і всі перетворення мають бути виваженими і обґрунтованими: «В Дніпропетровській області вже дуже багато зроблено з цього питання, і я сподіваюся, що цю роботу буде продовжено та ми досягнемо тих стандартів, на які очікували під час планування цієї реформи, а справжня медична допомога для населення стане доступною, якісною, і найголовніше – своєчасною».

Після зустрічі з журналістами в театрі Опери та Балету Президент провів гасіння поштової марки (на фото), приуроченої до 80-річчя створення Дніпропетровської області, після чого зустрівся з активом регіону. Під час урочистостей Віктор Янукович позитивно оцінив роботу регіональної влади, підприємств та громадських організацій. Найкращих представників трудового активу Дніпропетровської області Президент України нагородив державними відзнаками.

Можливо, Вам буде цікаво

By