Свята, Велична Перемога!

З кожним роком все менше залишається учасників та свідків Великої Вітчизняної війни, але все більше вдячних нащадків приходить до місць вшанування їх пам’яті, щоб згадати визволителів, вклонитися їх могилам та у знак вдячності покласти квіти до меморіалів та обелісків.

З самого ранку 9-го травня новомосковці збиралися біля найсвятішого місця — Меморіалу Слави, де за традицією відбувся загальноміський мітинг.

Як і кожного року, на адресу визволителів звучали слова вдячності та найкращих побажань ветеранам, працівникам тилу та дітям війни від міського голови С. Мороза, в.о. нач-ка управління зовнішніх відносин та зовнішньоекономічної діяльності М. Ісаченка, народного депутата України М. Солошенка, голови Ради ветеранів міста М. Дяченка, військового комісара Новомосковсько-Магдалинівського міжрайонного комісаріату підполковника Д. Захарова, учениці СЗШ №6 Х. Ампілової.

Цього дня кращі учні шкіл міста отримали стипендії імені визволителів-земляків.

Справжньою окрасою свята став виступ оркестру 194-го понтонно-мостового загону під керівництвом Б. Задорожного, на який завжди з нетерпінням чекають новомосковці.

Мітинг у Новомосковську відбувся за роками складеною традицією: на найспекотнішому місці — посеред площі — сиділи запрошені ветерани. Так, це місце почесне, вони у центрі уваги мали бути у цей день. Але по-людськи було б встановити хоч якийсь захист від палючого сонця, де сивочолі ветерани могли б почуватися комфортно. Ці люди багато прежили, перестраждали, вони виживали в нелюдських умовах, тому й не нарікають на незручності. Старенькі раді будь-якій увазі з нашого боку. І чекають на неї не лише у свято. Ми всі маємо пам’ятати про це.

Завершився святковий мітинг покладанням квітів до Меморіалу Слави, а святкові заходи тривали до самого вечора, і завершилися святковим салютом Дню Перемоги.

Можливо, Вам буде цікаво

By