Вони таки зібралися

Нарешті відбулася чергова 23-я сесія Новомосковської міської ради. Адже два попередні засідання депутатською більшістю було зірвано. Що вплинуло на більш-менш конструктивну роботу незрозуміло, але є підозри, що обласне керівництво таки пригрозило місцевим самоуправцям. Тож роботу знов розпочато, але її якість змінилася не суттєво.

Першою виступила головний архітектор міста Ірина Майстренко, яка проінформувала депутатів щодо відкритого конкурсу на розробку проекту соціального ринку по вулиці Шевченка, куди вже давно планується перенести стихійну торгівлю з площі Перемоги. Ірина Вікторівна розповіла, що на сьогодні для участі в конкурсі документи подано лише одним учасником, тож є необхідність подовжити терміни його проведення до 15 липня поточного року. Депутати підтримали її пропозицію.

Другим докладачем виступив Петро Гапоненко, який доповів депутатам про виконання Програми про поводження з безпритульними тваринами у м.Новомосковську на 2011-2012 роки. На запитання депутатів щодо реалізації цієї програми та звідки відшукати на неї кошти, чиновник відповіді не знайшов, а міський голова Сергій Мороз заявив, що боротися із цією проблемою в місті мають бажання декілька організацій але й досі не визначено місце, в якому можна було б організувати притулок для тварин.

З земельних питань традиційно доповідав голова комісії з питань містобудування, землекористування та реформування ЖКГ Михайло Барсук. Багато з накопичених питань громадян знов було відкладено та відправлено на доопрацювання.

Нарешті було прийнято проект рішення щодо продажу земельної ділянки ТОВ «Сфера-2003», який переносився впродовж декількох сесійних засідань. Ціна ділянки складає 890 737,20 тис. грн. На питання депутата Валерія Гребьонкіна, що ж змінилося з тих пір, коли на попередніх засіданнях більшість відкладала вирішення цього питання начебто через замалу оцінку вартості ділянки, відповіді так і не прозвучало.

Головний фінансист міста Тетяна Дакова доповіла про зміни до міського бюджету. Було також розглянуто питання виділення коштів для 19 дітей-сиріт, котрим виповнилось 18 років. На сесії було затверджено Положення про відділи та управління виконкому, а також зміни до структури та кількісного складу органу місцевого самоврядування. Ці питання, з яких доповідала керуюча справами міськвиконкому Ірина Марченко, теж розглядались депутатами не вперше. Окремий блок питань стосувався оренди комунального майна, укладення договорів та додаткових угод, пільгових договорів тощо.

Жваве обговорення викликав проект рішення «Про представників міської ради в судових органах», з якого доповідав голова комісії з питань законності, депутатської етики та розвитку місцевого самоврядування Володимир Бурлаков. Відібрані довіреності в одних депутатів, передали п’ятьом іншим. Присутній на засіданні прокурор попередив міського голову, що за таких обставин він не зможе контролювати представників ради в судових справах. Проте, взявши на себе таку відповідальність, Сергій Мороз запропонував підтримати пропозицію і депутати прийняли відповідне рішення.

Можливо, Вам буде цікаво

By