Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Все далі відходить у нашій пам’яті Велика Вітчизняна війна, але кожного року ми вшановуємо тих, хто ціною свого життя виборов мирне сьогодення. Наприкінці жовтня в Україні чествують визволителів, котрі звільняли Україну від коричневої чуми, і, як і кожного року, дякують живим, згадують загиблих, приходячи віддати шану до обелісків Слави.

У Новомосковську також не оминули цю дату, і до клубу культури міськвиконкому були запрошені свідки та учасники тих кривавих подій, на адресу яких лунали слова вдячності від міського голови Сергія Мороза, народного депутата України Миколи Солошенка, голови міської ветеранської організації Миколи Дяченка.

– Ми вшановуємо пам’ять загиблих героїв і низько вклоняємось тим, хто звільнив нашу землю від загарбників, – сказав С. Мороз, звертаючись до ветеранів. Він побажав їм доброго здоров’я та довголіття, а ветерану війни Володимиру Євдокимовичу Лисенку вручив пам’ятний знак з нагоди 80-ї річниці заснування Дніпропетровської області, додавши блиску до кітеля ветерана, на якому кріпляться заслужені державні нагороди.

Цього дня також були нагороджені почесними грамотами міського голови та подарунками за кращі експозиції, представлені на Дні міста, трудові колективи організацій та підприємств міста. Завжди приємно дивують городян творіння рук колективу Новомосковського управління газового господарства, управління пенсійного фонду України у Новомосковську, медичної станції швидкої допомоги, ВАТ «ІНТЕРПАЙП НМТЗ», управління освіти, Новомосковського кооперативного коледжу економіки та права, терцентру соцобслуговування населення.

Всіх присутніх на заході радували учасники художньої самодіяльності, номери у виконанні яких завжди є прикрасою всіх міських свят.

А в неділю, 28 жовтня, керівництво та актив міста поклали квіти до Вічного Вогню, як данину пам’яті та вдячності за мирне та спокійне сьогодення.

Можливо, Вам буде цікаво

By