Афганське відлуння

Шкільна бібліотека – це не лише місце, де можна отримати будь-яку інформацію, це своєрідне серце школи, де постійно відбуваються цікаві події й заходи. 14 лютого у НВК № 5 шкільний бібліотекар Н. Таран організувала зустріч учнів школи з ветераном Афганської війни В. Ковбасою.

Діти з нетерпінням чекали цього дня і ретельно до нього готувалися. Учні школи М. Базильчук і Є. Швайка дебютували як поети – написали вірші до 24-ї річниці виводу військ з Афганістану і на святі прочитали їх. Ведуча заходу Н.Таран змістовно та інформативно розповіла учням про страшну Афганську війну, яка протягом десяти років забирала життя молодих хлопців. Запрошений ветеран виявився не лише прекрасною людиною, а й гарним оратором, який володіє аудиторією, цікаво розповідає, а ще має прекрасне почуття гумору. Ветеран зміг розкрити учням школи війну в Афганістані з несподіваної для них сторони, адже мало хто із школярів замислюється над тим, що на війні солдатам потрібно набагато більше, ніж зброя у руках. Учні школи наперебій задавали Віктору Олександровичу питання, на які він терпляче і з задоволенням відповідав. Хвилюючою і трепетною була мить, коли учні виструнчилися вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Серце кожного, хто знаходився в залі, билося в такт метроному, який відраховував болючі 60 секунд. Пролунали афганські пісні: «Мы уходим», «Вспомним, товарищи, мы Афганистан», «Ушла на небеса рота» та інші. Зустріч пройшла у теплій душевній атмосфері.

Педагогічний і учнівський колективи щиро дякують В. Ковбасі і Н. Таран за те, що вони ще раз нагадали, що патріотизм і любов до Батьківщини не можна купити, проте можна довести.

Тетяна Пахомова, педагог-організатор НВК № 5

Можливо, Вам буде цікаво

By