Читаємо та мислимо англійською

Стародавня мудрість засвідчує: «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина». Вивчення іноземної мови останнім часом стало не стільки показником освіченості, скільки потребою часу.

Вже ні для кого не є секретом, що у Новомосковську діє клуб англійської мови. Разом із волонтером із США Джоан та іншими членами клубу бажаючі мають змогу вивчати та вдосконалювати свої мовні здібності, відвідуючи клуб англійської мови. Для тих, хто бажає глибше поповнити свій багаж знань, юнацький відділ новомосковської центральної бібліотеки пропонує книги та фільми англійською мовою. Цей проект став можливим завдяки активній участі Джоан при домовленості з бібліотекою. Друзі, сім’я та інші зацікавлені в даному проекті сторони в рідному штаті Джоан Род-Айленд пожертвували кошти на придбання нових книг. Варто відзначити, що діяльність Джоан у популяризації та розвитку англійської мови для мешканців нашого міста заслуговує на повагу.

Наразі книжковий фонд бібліотеки нараховує понад сотні книг різних жанрів, які представлені такими іменами, як Чарльз Діккенс, Артур Конан Дойль, Марк Твен, Джек Лондон, Роберт Льюїс Стівенсон, Агата Крісті, Джоан Роулінг, Джейн Остін – і це ще далеко не весь перелік авторів. Серед жанрів наявні детективи, романи, містика, авантюрно-пригодницькі романи, повісті та казки для дітей.

У наявності як книги адаптовані для початківців, так і надруковані оригінальною мовою, – вже для тих, хто вдосконалює мову. Деякі видання мають доповнення у вигляді аудіосупроводу для розвитку слухової пам’яті.

Щодо відео, то у вільному доступі наявні популярні фільми в оригіналі різних жанрів з англійськими субтитрами. Дані фільми призначені як для дітей, так і для дорослих.

Тож, якщо у вас є бажання самовдосконалюватися – працівники бібліотеки чекають на вас і раді будуть сприяти вашим прагненням.

Ярослав Швець

Можливо, Вам буде цікаво

By