На службі у громадян

Першого липня підрозділи органів внутрішніх справ відзначили професійне свято – День слідства. З цієї нагоди з журналістами місцевих ЗМІ зустрівся в.о. начальника слідчого відділу Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області майор міліції Михайло Лук’яненко, який розповів про результати роботи ввіреного йому підрозділу за 6 місяців поточного року.

Так, за перше півріччя поточного року у провадженні знаходилося 1226 кримінальних проваджень, з них 21 – про злочини, вчинені неповнолітніми або за їх участю.

Закінчено провадженням 2765 кримінальних справ на 355 епізодів злочинної діяльності, серед яких 20 на 33 епізоди скоєні неповнолітніми або за їх участю.

За звітний період за підозрою у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів було затримано 54 особи, 33 з яких були заарештовані за постановою Новомосковського міжрайонного суду.

Серед вчинених злочинів, за якими були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань: 2 умисних вбивства (розкрито), 12 тяжких тілесних ушкоджень (розкрито), 4 розбійних напади (3 розкрито), 35 грабежів (21 розкрито), 731 крадіжка (162 розкрито), 3 хуліганства (2 розкрито), 34 факти незаконного обігу наркотиків (розкрито), серед яких 6 випадків збуту наркотичних речовин, виявлено 1 притон, за фактами дорожньо-транспортних пригод порушено 66 кримінальних проваджень.

За перше півріччя 2014 року було розкрито та розслідувано 98 злочинів минулих років.

По злочинах, вчинених у першій половині 2014 року, був спричинений збиток у сумі 1 450 781 гривень, з яких 853 545 гривень було відшкодовано у результаті проведених заходів з боку співробітників слідчого відділу.

Наприкінці зустрічі Михайло Леонідович відповів на запитання медійників.

Серед таких – проблема наркоторгівлі у місті, на що нарікають жителі. Люди не зважуються телефонувати до міліції та називати себе, побоюючись в подальшому помсти від торговців наркотиками. Проблема серйозна, і часто до цього залучається молодь та неповнолітні, тому городяни б’ють на сполох.

Цікавились журналісти і щодо випадку із розповсюдженням у Новомосковську сепаратистської газети «Новороссия». М. Лук’яненко підтвердив, що працівниками міліції було затримано місцевого мешканця, який поширював відповідну літературу. За даним фактом було порушено кримінальне провадження за ст.109 ч.2, але оскільки дана стаття не є в компетенції МВС, справу було передано до відділу СБУ міста.

Були питання до в.о. обов’язки начальника слідчого відділу стосовно рейдерських захоплень, матеріалів ведення справи трирічної давнини про напад на компанію молоді у лісі та інше. Михайло Леонідович дав вичерпні відповіді на всі запитання, наголосивши на тому, що слідчі Новомосковського відділу міліції намагаються працювати так, щоб слідчі дії не протирічили новому кримінально-процесуальному кодексу України, до якого сьогодні доводиться звикати всім представникам правоохоронних органів.

Принагідно Михайло Леонідович привітав своїх колег зі святом і побажав їм доброго здоров’я, професійного зростання, успіхів у служінні народу України.

Можливо, Вам буде цікаво

By