Обережно сказ

11 листопада 2014р. в Новомосковську міську державну лікарню ветеринарної медицини звернулися мешканці м. Новомосковська вул. Дзержинського, з проханням провести лабораторну експертизу їх собаки, яка пала 10.11.2014 р. Тварина не була ніде зареєстрована та щеплена проти сказу.

З моменту захворювання тварини та її смерті власники не зверталися до ветеринарних спеціалістів. Працівники державної служби ветеринарної медицини в м.Новомосковську в свою чергу відібрали патологічний матеріал з павшої собаки та направили його до обласної регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в м.Дніпропетровську для дослідження на сказ. 12 листопада 2014 р. обласна регіональна лабораторія ветеринарної медицини в м. Дніпропетровську підтвердила діагноз загиблої собаки на сказ.

12 листопада 2014р. в м. Новомосковську було проведене позачергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при міськвиконкомі (НПК), яка прийняла рішення про впровадження карантинних обмежень та прийняла план заходів щодо не допущення розповсюдження даного захворювання на території міста.

Відповідно рішення НПК №6 від 12.11.2014р. в місті забороняється проведення заходів с залученням тварин , переміщення тварин за межі міста та в місто. В случає підозри захворювання тварин на сказ , а саме: при зміні поведінки тварини, усамітнення тварини або проявів агресії, можлива слинотеча, параліч кінцівок – звертайтесь до міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Новомосковську за адресою вул.. Зіни Білої б.89 тел. (056-93)-7-52-79 або в Кулебівську дільничну лікарню ветеринарної медицини, яка знаходиться за адресою вул. Заводська 138, тел. (056-93)-5-85-85.

Попереджуємо, що СКАЗ не виліковна хвороба людей та тварин, щоб уникнути небезпеки, проводьте обов’язкове щеплення своїх тварин проти сказу та дотримуйтесь правил їх утримання.

Лікар епізотолог НМДЛВМ Попова Ю.В.

Відділ з питань внутрішньої політики, інформації та прес-служби міськвиконкому

Можливо, Вам буде цікаво

By