Бюджет Новомосковська на 2015 рік затверджено

Перша у новому році сесія Новомосковської міської ради, яка відбулася 24 січня, пройшла у звичному робочому режимі, а найочікуванішим рішенням стало затвердження Бюджету міста на 2015 рік.

Уже традицією стала присутність на сесійних засіданнях народного депутата України Вадима Нестеренка. Саме до нього від імені всієї громади звернувся міський голова із проханням посприяти у вирішенні актуального для міста питання. Мова іде про передачу міській громаді колишнього приміщення санепідемслужби, яке на сьогодні фактично перебуває у віданні обласної ради. Будівля знаходиться у центрі Новомосковська і зараз доведена до жахливого стану. Вадим Нестеренко обіцяв допомогти у передачі цього приміщення, а також приміщень лікарень вторинної ланки у власність міста. Народний депутат також розповів присутнім про ті рішення, які стосуються життя нашого міста і які мають бути прийняті найближчим часом у обласній раді. Це виділення коштів із обласного бюджету на ремонт у дитсадочках «Чебурашка» і «Калинка», школі №17, реконструкцію Троїцького собору, колектора по вулиці Спаській, дорожнього покриття у місті, а також на рекультивацію міського сміттєзвалища.

Народний депутат також коротко відзвітував про свою діяльність у Верховній Раді і закликав присутніх депутатів долучатися до законотворення, вносити свої пропозиції, щоб разом плідно працювати на благо держави і людей.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих на сході України.

Міський голова висловив подяку депутату міської ради, командиру 194-го понтонно-мостового загону Державної спеціальної служби транспорту, полковнику Миколі Савчуку за організацію заходів, спрямованих на відновлення зруйнованих у ході бойових дій транспортних об’єктів.

З початку року у депутатів було чимало роботи в комісіях, тож майже всі питання порядку денного прийняли без особливих обговорень. Так, проголосували за внесення змін до рішення сесії «Про затвердження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», та про встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) для об’єктів нежитлової нерухомості міста. В обох випадках ставка податку склала 0,3 % розміру мінімальної заробітної плати і становить 3, 60 грн. за кв. м, до того ж, депутати також вирішили збільшити площу приміщень, що не підлягають оподаткуванню. Сергій Мороз зазначив, що у такому випадку лише 1-2 % населення міста підпадає під оподаткування.

Проголосували на сесійному засіданні і за встановлення транспортного податку у місті. Об’єктом оподаткування стали легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб.см, ставка податку з розрахунку на один календарний рік склала 25 000 грн.

Аплодисментами підтримали голосування за бюджет міста на 2015 рік. Щоправда, не обійшлося без дискусій. Двісті тисяч гривень просили з міського бюджету депутати для будівництва культурного центру на Кулебівці. Без сумніву, цей віддалений мікрорайон потребує особливої уваги з боку влади, але більш зважена частина депутатського корпусу наполягла на тому, щоб кошти на будівництво виділялися поетапно. І в підсумку до бюджету було закладено зменшену суму для початку реалізації цього задуму.

Розділилися думки депутатів під час голосування питання про затвердження структури та кількісного складу органу місцевого самоврядування міста. Частина депутатського корпусу не підтримала це питання, вважаючи, що кількість працівників міськвиконкому в умовах сьогодення варто було б скоротити. Тож у підсумку народні обранці дали завдання керуючій справами міськвиконкому на наступне засідання розробити заходи з оптимізації структури та відповідно до них розрахувати суму економії бюджетних коштів. Або ж аргументувати доцільність саме такого кількісного складу структури міськвиконкому.

Можливо, Вам буде цікаво

By