Новомосковські правоохоронці затримали крадія ліфтового обладнання

Наркоман, грабіжник, крадій і просто колишній в’язень. Саме так можна назвати мешканця Новомосковська, якого затримали працівники карного розшуку міської міліції за підозрою у скоєнні крадіжок ліфтового обладнання.

Зловмисника «приваблювали» гальмівні котушки, що виготовлені з мідного дроту. Цікавим є те, що крадій скоїв крадіжку навіть з ліфту власного будинку. Зазнали неабияких незручностей і мешканці будинків № 43, 47, 49, 53 по вул. Радянській, № 7, 9, 11 по вул. Українській, № 35, 37 по вул. Комсомольській.

Новомосковські правоохоронці затримали крадія ліфтового обладнання Новомосковські правоохоронці затримали крадія ліфтового обладнання

Упіймати зловмисника було непросто, адже на крадіжку обладнання для того, хто розуміється на ліфтах, затрачається декілька хвилин. Аби його затримати, оперативники карного розшуку Новомосковського міськвідділу міліції провели не одну безсонну ніч. Проведеними оперативно-розшуковими заходами минулого місяця крадій, причетний до скоєння 34-х крадіжок ліфтового обладнання, був затриманий.

У рамках відкритого кримінального провадження триває документування його протиправної діяльності. Вже доведена його причетність до одного пограбування, трьох квартирних крадіжок, одного шахрайства та двох фактів підробок документів.

Наприклад, 07.01.2015 року до чергової частини Новомосковської міліції по телефону надійшло повідомлення від 23-річної місцевої мешканки про те, що в під’їзді будинку № 42 по вул. Радянській на 1 поверсі коли вона почала підійматися сходами ззаду підбіг невідомий чоловік, якого вона не розгледіла та вихопив у неї з рук мобільний телефон та втік у невідомому напрямку. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 186 КК України. Наразі триває слідство, підозрюваний – 29-річний раніше судимий місцевий мешканець заарештований. Всього на його «рахунку» понад 40 епізодів протиправної діяльності.

Знову нагадуємо про дотримання елементарних правил безпеки, які унеможливлять скоєння проти вас протиправних діянь. Радимо увечері не ходити поодинці, не розмовляти по мобільному телефону, вимикати виклик телефону, а потім телефонувати з безпечного місця. Плануйте свій маршрут освітленими місцями, уникайте парків, скверів, подвір'я, підозрілих місць і галасливих компаній. Прикривайте прикраси, цінні речі, а краще знімайте їх. Не заходьте в під'їзд або в ліфт разом із незнайомцями, почекайте людей, що викликають довіру.

Якщо ви почули на вулиці кроки за спиною або побачили підозрілу особу, яка йде назустріч вам – прискорте темп, перейдіть декілька разів на інший бік вулиці, поверніть. Якщо хтось переслідує вас – не панікуйте: перейдіть на біг, прямуйте до будинків або людних, освітлених місць, зайдіть до найближчого магазину або іншої установи.

Якщо хтось наздогнав вас, а допомогти нікому, то в цій ситуації тримайтеся спокійно. На вимогу віддати мобільний телефон або гаманця ліпше спокійно це зробити. Намагайтесь уважно розглянути злочинця, а саме прикмети злочинця (зріст, одяг, колір волосся, особливі прикмети). Якщо така біда сталася з кимось із вас, то, негаючи часу, телефонуйте 102, 7-31-66, 38-00-67 та повідомте про прикмети грабіжників та напрямок, у якому вони втекли.

Що ж стосується ліфтового обладнання, то убезпечити його від крадіжок можуть елементарно замкнені на замок горища в багатоповерхових будинках. Є над чим попрацювати комунальникам.

Т.М. Попова, майор міліції

Можливо, Вам буде цікаво

By