Сталося непоправне

13 серпня о 17.45 до рятувально-водолазної служби надійшов тривожний дзвінок: діти, які відпочивали на комсомольському острові, недорахувались свого товариша. Поки вирішували, радились, що вчинити, дорогоцінні хвилини швидко минали… Володимир Мілюков, учень 9 класу СЗШ №18, потонув.

Чому ж так сталося? Тому, що хлопці відпочивали у непідконтрольному рятувальній службі місці відпочинку, тому що довго вирішували, що робити, де шукати. У жодного школяра не було в телефоні номеру «порятунку». І ми впевнені, що батьки не розмовляли зі своїми хлопцями про небезпеку відпочинку на воді і не змусили записати «рятувальний» номер до телефону.

На такій відстані від рятувальної служби людину, яка потопає, можна було врятувати. Треба було зателефонувати на один з номерів:

  • 7-73-61​ рятувально-водолазної служби
  • 101 -​ бригади швидкого реагування
  • 103 працівників швидкої медичної допомоги.

Або ж бити тривогу на місці відпочинку – звати дорослих та намагатись допомогти потопаючому власними силами до приїзду рятувальників.

Шановні батьки!!

Будьте обережні самі і не залишайте без нагляду своїх дітей біля води. Слідкуйте за дітьми, пояснюйте їм, яка небезпека чекає на легковажних, особливо тих, хто пустує на воді і сподівається на те, що йому це минеться. У народі здавна говорять: «Береженого й Бог береже!», а тому треба самому дбати про власне життя.

ПРОХОЖИЙ не оставайся байдужим!!

Якщо ви побачили, що хтось потрапив у біду, потрібно швидко й спокійно оцінити ситуацію і почати діяти: викличте працівників рятувальної служби. Спершу: заспокоїти потерпілого, що йому допоможуть. Допомагаючий повинен бути дуже спокійним. Наближатися до потерпілого потрібно з чимось в руках – чи з палицею, вірьовкою, жердиною, чи виламати гілку з дерева – з будь-чим, за що міг би вхопитися потопаючий.

Будучи поблизу водойм, будьте обережні. Пам’ятайте, що за відхилення від правил безпеки часто доводить розплачуватися власним життям.

В разі нещасного випадку:

  • покличте на допомогу дорослих.
  • дійте спокійно та обдумано.
  • зверніться за допомогою до працівників рятувально-водолазної служби за телефоном 7 – 73 – 61, працівників швидкої медичної допомоги – 103
  • та бригади швидкого реагування 101.

Рятувально-водолазна служба просить ВАС занести телефон 7-73-61 в свої мобільники. В разі нещасного випадку дійте дуже швидко, не будьте байдужими.

Начальник комунального

закладу „Рятувально-водолазної

служби” м. Новомосковська В.А.Волков

Можливо, Вам буде цікаво

By