Безпритульні собаки – проблема відкрита

Мешканців Новомосковська продовжує турбувати кількість безпритульних собак на вулицях міста. Зграї тварин можна бачити у різних районах, особливо ж багато їх останнім часом спостерігається біля Літака. Агресивно налаштовані, у більшості своїй хворі, собаки становлять реальну загрозу життю та здоров’ю наших городян. Тож не дивно, що новомосковці вкрай незадоволені діями влади щодо вирішення цієї проблеми. Про те, чи можливо звільнити вулиці нашого міста від чотирилапих безхатьків, ми запитали у начальника КП НКПП Анатолія Чупракова.

Як пояснив нам Анатолій Григорович, за законом комунальники не мають права відстрілювати безпритульних собак, як це робилося раніше. Єдиний спосіб вирішення проблеми – відлов собак для подальшого розміщення їх у відповідному питомнику. Для нього уже і місце виділили – по вулиці Північній. Єдина проблема, за словами начальника КП НКПП, у підготовці технічної документації, проекту, якими юристи підприємства уже займаються. А потім, – наголошує А. Чупраков, – справа уже за самими депутатами. Адже на будівництво питомнику потрібні чималі гроші, і ще невідомо, чи погодяться депутати на такі витрати.

Натомість перший заступник мера міста О. Козлов запевнив «ВП» у тому, що гроші на будівництво питомника є – Новомосковськ став учасником відповідної обласної програми. А відсутність потрібної для початку будівництва документації пояснює затягуванням з боку керівництва КП НКПП.

У результаті ж – «а воз і нині там». І питання про те, чи зникнуть з вулиць нашого міста небезпечні тварини, уже стає риторичним. У переддень чергових виборів залишається сподіватися, що новоспечені депутати під час своєї роботи приділять увагу і цій проблемі. Не так уже і важко змусити комунальників і чиновників працювати – а саме з таким закликом багато кандидатів у депутати ідуть на вибори. Набагато важче змусити працювати себе. Побажаємо їм у цьому успіху.

Можливо, Вам буде цікаво

By