Батальйонні навчання по-бойовому

На Дніпропетровщині воїни-танкісти вдосконалили майстерність під час батальйонного тактичного навчання з бойовою стрільбою. У рамках навчань, які проходили у декілька етапів, в максимально наближених до бойових умовах, особовий склад танкового батальйону був приведений у відповідну ступінь бойової готовності та здійснив марш в район бойового призначення.

На одному із загальновійськових полігонів оперативного командування «Схід» воїни-танкісти відпрацювали низку задач: підготовка та ведення оборонного бою, наступальних дій, а також перехід до контратаки. Танкові екіпажі виконали бойові стрільби штатним артилерійським пострілом із озброєння танків з ходу, з короткої зупинки та в умовах оборонного бою. Також військовослужбовці виконали вогневі завдання з кулеметів.

Під час навчань керівництво батальйону набули досвіду щодо організації взаємодії з підтримуючими підрозділами, зокрема з армійською авіацією. Своєю чергою, особовий склад танкового підрозділу підвищив професійні навички у знищенні танків, кулеметних обслуг, групи піхоти, безвідкатних гармат на автомобілях, іншого озброєння та техніки умовного противника. Також відпрацьовано питання надання медичної допомоги пораненим та їх подальша евакуація з поля бою повітряним засобом.

На усіх етапах навчання особливу увагу приділили вдосконаленню набутого воїнами-танкістами досвіду під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції.

За попередньої оцінки командира танкового підрозділу, підлеглий особовий склад успішно впорався з поставленими завданнями.

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Можливо, Вам буде цікаво

By