В Новомосковську поліція затримала зловмисників, які потрапляли до осель містян під виглядом газівників

Двух крадіїв затримали новомосковські правоохоронці одразу після вчинення ними крадіжки. Жертвою зловмисників стала 68-річна місцева мешканка, яка розповіла, що 15 грудня за місцем її мешкання прийшли двоє невідомих чоловіків, які представилися працівниками газового господарства, навіть показали якісь посвідчення з фотографіями, та під приводом перевірки газових приладів зайшли до оселі. Поки один, нібито, перевіряв обладнання, відволікаючи господарку квартири, інший проник до кімнати, звідки скоїв крадіжку золотих прикрас. Виявивши, що разом з так званими газовиками зникло й золото, жінка одразу зателефонувала у поліцію.

Проведеними заходами розшуку в цей же день підозрювані були затримані. Ними виявилися раніше судимі за аналогічні злочини, скоєні в Дніпропетровську протягом 2015 року, 22-річний мешканець с.Олександрівка Покровського району та 20-річний мешканець м.Мелитополь Запорізької області.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років). Речові докази – золоті прикраси вилучені та повернені власниці. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вкотре нагадуємо, що зловмисники під будь-яким приводом намагаються проникнути у житло з метою наживи. Вони представляються працівниками газових та інших комунальних служб і обкрадають довірливих громадян. Переважно, такі злочини відбуваються у відношенні людей похилого віку. У таких ситуаціях необхідно попросити посвідчення співробітника газової чи іншої служби, в якому потрібно звернути увагу на штампи. Хоча, як правило, навіть посвідчень шахраї жертвам не показують, а просто входять у довіру, потім йдуть до жертв додому. Працівник газового господарства чи іншої служби, який заходить до вашої оселі, зобов'язаний пред'явити посвідчення, чітко назвати себе. Якщо є найменші сумніви, слід зателефонувати і уточнити, чи працює такий співробітник і де знаходиться в даний час. Крім того, будь-які уточнюючі зустрічні питання відлякають шахрая. Будьте уважні і обережні. При найменшій підозрі, що з вами розмовляє шахрай, дзвоніть в поліцію.

Т.М. Попова, Новомосковський відділ поліції

Можливо, Вам буде цікаво

By