Новомосковська «марихуана» майже на 5 мільйонів

Великі посіви коноплі, висаджені організованою групою наркоділків, виявили цими днями працівники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності у Новомосковському районі Дніпропетровської області. повідомив начальник підрозділу Сергій Дереза.

Так, під час обшуку у мешканця села Губиниха, поліцейські знайшли незаконний посів коноплі у кількості близько семисот кущів, які вирощувалися господарем з метою подальшого збуту, а також висушену, подрібнену та готову до вживання «марихуану» вагою близько 70 кілограмів.

У його спільника з села Миколаївка у теплицях та на городі росло менше «травички» – близько шестисот кущів, однак заготовленого нарковрожаю було більше – майже сто кілограмів готової «марихуани», виробленої з елітних сортів каннабісу.

Того ж дня у ще одного учасника наркотичного «синдикату» у селі Вільне працівники Сьомого управління вилучили більше 30 кілограмів подрібненої «марихуани».

Учасники злочинної групи обладнали своє незаконне фермерське господарство чималими теплицями, де вирощували коноплі елітних сортів. Аби убезпечити збереженість «диво-зілля», на кожному об’єкті була охорона, озброєна травматичними пістолетами, переробленими під використання бойових набоїв, також була обладнана система відео спостереження.

За цінами «чорного» ринку вартість тільки висушених двохсот кілограмів «марихуани» може складати близько двох із половиною мільйонів гривень, в разі ж переробки на готовий продукт усіх насаджень, ціна могла б сягнути близько п’яти мільйонів.

За словами самих наркоаграріїв, увесь врожай мав іти на реалізацію і, до речі, не тільки на території Дніпропетровської області.

Наразі усе вилучене направлено на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за статтями 307 та 310 Кримінального кодексу України, відповідно до яких спритникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років із конфіскацією майна, додав Сергій Дереза.

Сьоме управління Департаменту протидії наркозлочинності

Можливо, Вам буде цікаво

By