Профiлактичнi заходи “Автобус-2011”

Останнім часом склалася напружена ситуація з питання аварійності на пасажирському транспорті як в Дніпропетровській області, так і по всій Україні.

Непоодинокі порушення з боку водіїв пасажирського транспорту вимог Правил дорожнього руху України, в частині перевищення швидкісного режиму, маневрування, зупинки та стоянки, проїзд перехрестя, перевезення пасажирів без місць, що часто призводять до створення аварійних ситуацій та дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками.

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автобусів, які залучаються для перевезення людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку з 31 травня по 30 червня 2011 року із залученням працівників медичних закладів, засобів масової інформації, представників органів місцевої влади і спеціалістів Головтрансінспекції на території держави проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті – “Автобус-2011”.

Основні завдання заходів під час контролю на лінії та перевірок автогосподарств – виявлення та документування порушень перевізниками транспортного законодавства, правил перевезення пасажирів, у т. ч. дітей, перевищення водіями встановлених обмежень швидкості, рух через залізничні переїзди, керування автобусами у нетверезому стані, відсутність у дорожніх листах відміток про проходження щоденного контролю технічного стану та медичного огляду водіїв або їх фальсифікація, недотримання вимог режиму праці і відпочинку водіїв, встановлення фактів укладення фіктивних угод на зберігання автобусів на визначеній території.

При перевірці технічного стану автобусів працівниками ДАІ буде приділятися особлива увага на наявність і справність запасних та аварійних виходів, укомплектованість автобусів засобами пожежогасіння та медичними аптечками, виявлення фактів незаконного переобладнання автобусів і встановлення додаткових місць для сидіння, а також фактів експлуатації автобусів з технічними несправностями, при яких експлуатацію заборонено.

По всіх виявлених грубих порушеннях пасажирськими автоперевізниками буде надаватися інформація зацікавленим відомствам для відповідного реагування.

Можливо, Вам буде цікаво

By