Турнір гравців-інтелектуалів

З 4 по 15 червня у Новомосковському клубі «Дебют» під керівництвом Олега Михайловича Шульгіна проходили турніри 2-ї та 3-ї категорій з шахів (серед дітей до 8 та 10 років відповідно). В ньому взяли участь десятеро постійних членів клубу. Днями відбулося нагородження переможців.

Для вручення нагород до клубу завітали депутати міської ради, представники Партії регіонів Сергій Коцюра, Олександр Загоруйко та Ігор Олійник. Привітавши маленьких шахістів із Міжнародним днем молоді, шефи клубу подарували переможцям турніру сувенірні подарунки, грамоти та медалі. Переможцями першого турніру стали Ілля Омельчук та Юра Кравченко, які посіли перше і друге місця відповідно, а третє розділили між собою Денис Жигунов та Саша Шевченко. У другому турнірі перший щабель п’єдесталу посів Єгор Почтовик, на другій сходинці опинився Костя Малооков, а з третім результатом закінчив змагання Данило Полтавець. Також у шаховому турнірі брали участь Ілля Башаров, Антон Гаркуша та навіть одна дівчинка – Аліна Дядюра.

Керівник клубу Олег Михайлович Шульгін розповідає, що на сьогодні в клубі займається до 50 дітей. Взагалі клуб має давню історію та своїх відомих вихованців, серед яких є навіть гросмейстер Ігор Коваленко, який на сьогодні є 22-м за рейтингом в Україні. Він є призером багатьох турнірів та чемпіоном області, учасником міжнародних змагань у Москві, Санкт-Петербурзі та Одесі. Гордістю клубу є й маленький поки що, але вже досить перспективний шахіст, віце-чемпіон області серед дітей до 8 років Саша Шевченко.

Турніри, що пройшли в червні, мають статус кваліфікаційних, під час яких учасники мають можливість виконати нормативи для отримання більш високих розрядів та визначитися із розташуванням у внутріклубній кваліфікаційній сітці.

Керівник клубу Олег Шульгін висловив подяку учасникам турніру за гарні результати, а гостям – за подарунки та увагу з боку влади.

Можливо, Вам буде цікаво

By