Чистота у мiстi – справа кожного з нас

Так вже склалося, що проблема прибирання та вивозу сміття у місті є завжди актуальною, принаймні у Новомосковську. І навіть той факт, що цим опікуються декілька організацій – НККП під керівництвом в.о. директора А. Шипка, КП НККП, яке очолює А.І. Поздняков та приватна компанія «Грінко-Дніпро», не дає бажаного результату: деякі ділянки біля будинків нагадують сміттєзвалища. Саме так можна назвати місце біля ДК «Ювілейний» по вул. Українській між будинками №1 та №3.

Як пояснив А.Поздняков, ця ділянка обслуговується компанією «Грінко-Дніпро», яка встановила тариф за свою послугу більше 6 гривень, але обов’язки перед городянами не виконує.

Результати подібної «роботи» викликають запитання – навщо і кому у нашому місті потрібні такі надавачі послуг?

Здавалося б, стільки людей працює над тим, щоб місто виглядало чистим, але ж неприглядні картини біля будинків не залишають шансів на це. Алгоритм нібито простий: двірники підприємств КП «Трубник» та «Коменерго» збирають сміття у дворах та доносять його до баків. Далі починається робота працівників КП НККП та грінківців – вивіз сміття та прибирання біля баків. Але ж хтось працює, що називається, на совість, хтось – абияк, а вже ми, жителі міста, розплачуємось за це у прямому та переносному сенсі.

І, звичайно ж, не можна відкидати відповідальність за чистий вигляд міста і з нас самих також. Дуже часто люди забувають про особисту культуру, кидають сміття прямо з вікон будинків або залишають його де заманеться. Напевно, поки ми самі, кожен з нас, не зрозуміємо простих правил цивілізованого життя, тримати місто у чистоті не допоможе навіть ціла армія прибиральників.

Можливо, Вам буде цікаво

By