НЕЛЕГАЛІВ ВИЯВЛЯЄ «МІГРАНТ»

Понад 50 працівників Новомосковського міського відділу міліції були задіяні в заходах з проведення державної оперативно-профілактичної операції «Мігрант», яка проходила протягом тижня з 14 по 21 листопада цього року. В ході операції було здійснено понад 120 перевірок об'єктів, де могли перебувати іноземці. Чималий обсяг важливої роботи довелося виконати фахівцям паспортної служби.

Під час операції було виявлено 2 незаконих мігранти стосовно 2 іноземців-порушників прийнято рішення про видворення їх за межі держави. Довелося відповідати за те, що приймали іноземців з порушенням установленого порядку і 10 фізичним особам, яких притягнено до адміністративної відповідальності згідно ст.204-206 КУпАП (штраф до 3400 грн.).

Не уникли відповідальності й солідніші порушники – під час проведення операції виявлено та задокументовано 1 порушення у діяльності юридичних осіб, що приймають та надають послуги іноземним громадянам.

Нагадуємо, що українців, які надають житло для нелегалів та інші послуги, притягують до адміністративної відповідальності, штрафують, а інформацію стосовно них передають до податкової інспекції. Крім того, якщо іноземці прибули на запрошення певних підприємств, організацій або установ та згодом втратили підстави перебування на території України, застосовується практика їх видворення за кошти сторони, яка їх приймала. При цьому керівники цих організацій притягуються до адміністративної відповідальності.

Источник: В.Г. Підгорна, начальник СГІРФО Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області

Можливо, Вам буде цікаво

By