Наскiльки глибоко закопана сокира вiйни – покаже час

Такої сесії у Новомосковській міській раді ще не було. За десять хвилин до початку чергового засідання 18 травня сесійна зала була… порожньою! На дев’яту годину назбиралося аж 12 депутатів, а 38 не з’явились на засідання, за словами міського голови Сергія Мороза, «через поважні причини».

Тож мер оголосив, що сесія не відбулася, оскільки відсутній кворум. Разом з тим він нагадав депутатам, що 4 травня на другому пленарному засіданні ХХІІ сесії міськради було прийнято рішення «Про скасування рішення виконавчого комітету Новомосковської міської ради №611 від 16.11.2011 р. та додатку до нього №1, (Про вибраковку та дозвіл на спил дерев по вулиці Комсомольській (ред.). Відповідно з п.4 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування» та ст. 106 Регламенту міськради, у 5-денний термін рішення з моменту його прийняття може бути зупинено міським головою і внесено на повторний розгляд ради з обґрунтуванням зауважень, – повідомив присутнім Сергій Мороз. За його словами, рада зобов’язана у двотижневий термін повторно розглянути рішення. Якщо вона відхилила зауваження міського голови й підтвердила попереднє рішення двома третинами депутатів від загального складу – 34-ма голосами, воно набирає чинності. 7 травня міським головою було видано розпорядження про зупинення дії вищеназваного рішення міськради від 4 травня, скликана сесія на 18 травня і винесено на повторний розгляд рішення сесії «Про скасування рішення виконавчого комітету Новомосковської міської ради №611 від 16.11.2011 р. та додатку до нього № 1».

Оскільки сесія не відбулася і депутатська більшість не підтвердила своє рішення від 4 травня, це рішення не набрало чинності.

І хоча сесійне засідання було зірвано, проте міський голова Сергій Мороз і секретар міської ради Борис Мазур демонстрували цілковиту злагоду та розуміння. Сергій Анатолійович повідомив, що віднині всі чвари у раді припиняються, всім потрібно конструктивно працювати.

А секретар міськради закликав присутніх у залі депутатів приєднатися до встановлення у Новомосковську дитячих майданчиків (В. Ковалівка, буд.№20 та№4, З. Білої,5, Українська,11) до Дня захисту дітей незважаючи на приналежність до тієї чи іншої партії.

Така пропозиція викликала запитання у депутата Олени Алєксєєвої стосовно подарункових табличок від дарителів. – Майданчики встановлюються за бюджетні кошти, тобто кошти платників податків, а надписи чомусь карбуються від Партії регіонів. Її підтримав Віталій Соловйов, висловивши побажання припинити подібну практику в майбутньому.

Зривання сесій вже стає традиційним для більшості депутатів від Партії регіонів. На передостанній сесії саме депутати-регіонали першими покинули сесійну залу, а цього разу так само більшістю не з’явились на сесію взагалі. Депутати від БЮТ також проігнорували сесійне засідання.

Є сподівання, що комісія з депутатської етики дасть оцінку такій поведінці народних обранців.

Містом ширяться чутки, що така поведінка депутатів, які не з’явилися на заплановану сесію, не є випадковою, і віднині регіонали не ставитимуть міському голові палиці в колеса, оскільки Сергій Мороз нещодавно поповнив лави Партії регіонів і очолить виборчий штаб регіоналів на майбутніх парламентських виборах. Тому долати вето міського голови на прийняте на попередній сесії рішення тепер ніхто не буде. І питання законності спилу дерев на вулиці Комсомольській більше не порушуватиметься.

Ми запитали у голови фракції ПР Б. Мазура про причини недисциплінованості більшості членів фракції. Борис Васильович послався на об’єктивні причини відсутності і практично підтвердив чутки. – Відтепер всі працюватимемо разом, і всі будуть задоволені: і міський голова, і депутати. Ніяких розбіжностей у нас немає, є лише спільна робота на благо громади.

Що ж, час покаже, наскільки перемир’я щире, і наскільки глибоко закопана сокира війни. Нам залишається дочекатися результату парламентських виборів по нашому місту, адже на міського голову, як очільника виборчого штабу ПР, лягає велика відповідальність за їх результати.

Можливо, Вам буде цікаво

By