«Ермітажу» – один рік!

В суботу, 7 вересня, у ресторанному комплексі «Ермітаж» відбувся турнір з комбінованої піраміди із гандикапом.

Комбінована піраміда є різновидом російського більярду, яку також називають «сибірською» чи «московською».

Турнір було приурочено першій річниці з моменту відкриття комплексу. Аби взяти участь в турнірі, до Новомосковська з’їхалися гравці-любителі з різних міст Дніпропетровської області.

Спонсором турніру виступили Новомосковське відділення «АктаБанку» та приватне підприємство «Сад Каменю». Організатором і ведучим турніру став суддя міжнародного класу, прес-секретар ФБС України Юрій Цепков.

Оргкомітет турніру склали: начальник Новомосковського відділення «АктаБанку» Ніна Бабенко, керуючий ПП «Сад Каменю» Володимир Коротчук та директори ресторанного комплексу «Ер-мітаж», які й стали ініціаторами змагань.

Після реєстрації учасників представниця «АктаБанку» Ніна Бабенко привітала всіх присутніх із річницею відкриття ресторанного комплексу «Ермітаж» та побажала всім вдалих та чесних змагань. До її слів приєднався Володимир Коротчук, який також висловив слова привітання директорам комплексу та побажав їм вірних друзів. Та друзів цього дня до «Ермітажу» прийшло багато – хтось завітав, аби особисто взяти участь у змаганнях, а комусь захотілося просто подивитися на професійну гру маститих майстрів гри на більярді.

Для участі в турнірі зареєструвалися 18 гравців. Змагання відбувалося за методом турнірної сітки, яку визначило жеребкування. Попередні ігри проходили до трьох перемог, а «олімпійка» (фінальна частина) – до чотирьох.

Запекла боротьба серед майстрів зосередження тривала до пізньої ночі, але найсильніші довели всім, що не лише точність, а й велика витривалість та психологічна стійкість гравця є запорукою вдалої гри.

Серед учасників були як молоді люди та гравці середнього віку, так і професіонали, які мають за спиною десятки років відточування своєї майстерності та які стали своєрідними легендами більярдного світу Но-вомосковщини.

Більшість учасників турніру давно є добрими знайомими та друзями, але під час гри всі дружні стосунки відходили на другий план. Адже дух азарту в гравців на більярді не давав можливості йти на поступки противнику, й кожен мав велике бажання стати цього дня кращим.

Призовий фонд склався наступним чином: переможець турніру отримав 2 тисячі гривень від спонсорів, а також 80% від загальної суми вступних внесків учасників змагань.

В результаті запеклої боротьби почесне третє місце поділили між собою кандидат у майстри спорту Аравік Тер-Ісаян та чемпіон Дніпропетровської області з більярдного спорту Владислав Літвінов. На другій сходинці опинився гравець-любитель Олександр Лагода. А перший щабель посів чемпіон України з більярдного спорту Костянтин Кулік (на фото разом із ветераном більярдного спорту Новомосковська Григорієм Прокоповичем Сухіним). Також із рук організаторів переможець отримав кубок переможця турніру.

Важко знайти іншу гру, в якій би так всебічно проявлялися фізичні та розумові здібності гравця. Тож турнір, що відбувся з нагоди річниці відкриття ресторанного комплексу «Ермітаж», запам’ятався всім інтелектуальною грою та теплою атмосферою.

Андрій Александрович

Можливо, Вам буде цікаво

By