Звалище таки працюватиме

Наприкінці минулого тижня новомосковський міський голова Сергій Мороз скликав депутатів міськради на позачергове засідання. Метою засідання мало б стати вирішення проблеми, пов’язаної із статусом міського сміттєзвалища. Нагадаємо, що на останній сесії своїм рішенням депутати припинили функціонування новомосковського полігону ТПВ, але міський голова, скориставшись правом вето, видав розпорядження, згідно якого таке рішення було призупинено.

Подолати вето мера, згідно регламенту, депутати мали б двома третинами голосів від загальної кількості, але до зали засідань у міськраді у призначений час прибули лише п’ятеро обранців. Мабуть, секретар міськради Борис Мазур заздалегідь знав, що кворуму зібрано не буде, адже підготував і зачитав для присутніх представників ЗМІ заяву про те, що розпорядження міського голови від 02.12.2013 №362-р «Про зупинення дії рішення Новомосковської міської ради від 27.11.13 р. «Про скасування рішення Новомосковської міської ради № 581 від 24.05.05 р.» наразі оскаржується в судовому порядку.

В свою чергу, міський голова зазначив, що 12 грудня відбулося засідання робочої групи стосовно закриття сміттєзвалища за участю голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова, голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, які однозначно висловили позицію, що рекультивація існуючого сміттєзвалища має здійснюватися відповідно до чинного законодавства.

Таким чином сесію визнано такою, що не відбулася, а вето міського голови вступило в дію і рішення депутатів не набрало чинності.

Андрій Александрович

Можливо, Вам буде цікаво

By