Виконуючи постанову кабміну

Прийнята Кабінетом Міністрів України постанова №844, яка забороняє брати плату за підготовку документації з землеустрою та права на земельну власність, викликала справжній ажіотаж серед населення.

На всі операції, пов'язані з цим питанням, кошти виділяються з держбюджету, тому до органів місцевої влади стали надходити відповідні заяви.

Для того, щоб безкоштовно оформити державний акт на право власності на земельну ділянку згідно з прийнятим рішенням про приватизацію, необхідно подати заяву до управління (відділу) Держкомзему у районі чи місті. Однак подаються такі заяви не особисто громадянами, а через органи місцевого самоврядування, що здійснюють організований прийом та передачу таких заяв до відповідного територіального органу Держкомзему.

Саме для цього була скликана минулого четверга позачергова сесія міської ради, на розгляд якої було винесено одне питання: про безоплатну приватизацію земельних ділянок громадянам.

Як зазначив секретар міської ради О. Головко, таких заяв до міськради надійшло більше 500, та за останні два дні ще більше 100, додав голова земельної комісії О. Шевченко, запропонувавши включити їх до загального списку і прийняти одним рішенням.

Крім зазначеного вище, депутати доповнили чергу денну ще кількома питаннями.

Так, депутат О. Шевченко запропонував затвердити робочий порядок прийому в експлуатацію і оформлення права власності на нерухомість, оскільки це рішення приймається сесією міської ради (проект рішення озвучила депутат В. Коровіна).

Депутат Т. Дакова запропонувала прийняти рішення про зміни до бюджету м. Новомосковська. Додаткові кошти необхідно виділити на профілактичні заходи, пов'язані з епідемічною ситуацією, на видачу матеріальної допомоги тощо.

Про те, що є звернення громадян про встановлення пішохідних переходів у районі нафтобази та будинку Металургів, повідомив К. Пузирь зазначивши, що це необхідно для попередження травматизму, і Партія регіонів бере під особистий контроль виконання цього рішення.

Проект рішення Про затвердження міської цільової програми комплексного благоустрою «Мій дворик» зачитала головний архітектор міста І. Майстренко, повідомивши, що для цього необхідно виділити з бюджету 12 тисяч гривень на один двір, решта коштів – з інших джерел. Взагалі ж вартість облаштованого двору, як, наприклад, на Радянській, 50, коштує 300 тисяч гривень. Програма буде діяти до 2013 року, і за цей час планується привести до ладу 9 дворів.

Всі питання, крім останнього, були затверджені без обговорень. Депутати засипали питаннями Ірину Вікторівну стосовно майданчиків у дворах: за якими критеріями обираються двори для благоустрою, адже в деяких будинках є величезні борги за комунальні послуги, та й кошти з бюджету є куди спрямовувати. На що депутат С. Коротич, фракція якої займається на сьогодні наведенням порядку у дворі будинку №53 по вул. Радянській, зауважила, що двори знаходяться у занедбаному стані, і тут не має значення, боржники вони за комунальні послуги чи ні. – Сьогодні ми там висадили берези, а жителі, котрі мають автівки, вже зробили внески по 1000 гривень для облаштування місць для автомобілів. Ті 12 тисяч, що ми просимо для облаштування двору, – це крапля в морі, – сказала Cвітлана Єгорівна. Одне покоління вже виросло на смітнику, давайте покажемо, як має виглядати сучасний двір!

Знімальна група АТН та кореспондент газети побували за вказаною адресою і пересвідчилися, що берізки висаджено, а поряд з ними – закладено фундамент для огорожі під майбутню автостоянку.

Що ж, якщо взамін безпеки своїх автомобілів їх власники зроблять дітям гарний майданчик, – похвально. Навряд чи сьогодні хтось погодився б зробити це, як казала сова з відомого мультика – безвозмездно. Аби лише не так, як це зробив Р. Лебєдєв, нагадав депутат С. Мороз. За його словами, підприємець обіцяв зробити тенісний корт для жителів. Але він чомусь весь час знаходиться під замком, і за заняття треба платити… То яка ж це благодійність?

Врешті всі питання були затверджені.

Залишається сподіватись, що благодійність наших меценатів не обернеться проблемою для жителів міста.

Источник: Т. Харківських

Можливо, Вам буде цікаво

By