Життя – це мить, зумій його прожити

Під такою назвою у юнацькому відділі міської бібліотеки відбувся круглий стіл. Складовою частиною цільової програми юнацького відділу “Молодь . Суспільство. Майбутнє.” стало правове просвітництво читачів. Необхідно не лише знати, а й вміти виконувати свої обов’язки, а також вміло використовувати свої права, формувати у молоді критичне ставлення до негативних явищ у житті суспільства.

Кращий метод виховання молодої людини – задушевна розмова з повагою до її особистості, вміння сприймати критику з боку дорослих

Наші читачі – юнаки та дівчата, які наполегливо шукають сферу, де їм можна відбутися як особистостям, але їх життєвий досвід іще недостатній, а рівень знань невисокий і тому їм важко буває розібратися у багатьох конкретних ситуаціях.

Настає час літніх канікул – важливий та цікавий період, коли у учнівської молоді з’явиться більше вільного часу. Як уберегтися від необдуманих вчинків, що треба знати, щоб не оступитися, як не переступити дозволеної межі, не зашкодити своєму здоров’ю? Саме про це і йшла жвава і ділова розмова читачів юнацького відділу центральної міської бібліотеки з юристом Тетяною Іванівною Кисельовою та лікарем-наркологом міського наркодиспансера Маргаритою Миколаївною Леончик.

Дуже багато запитань було з боку молоді і про стосунки з дорослими, які контролюють та обмежують їх самостійність, і про те, з якого віку постає кримінальна відповідальність і за які порушення. Чи можна неповнолітнім працювати ? Кому поскаржитися, коли з тебе знущаються підлітки у школі та у дворі? Як себе поводити, якщо пропонують закурити або випити спиртне? А якщо вимагають гроші?

Відверта розмова відбулася у стінах юнацької бібліотеки напередодні канікул, але життєво важливо для молодої людини відчути, що тебе знають, відчувають, розуміють і можуть допомогти.

Всі, кому знадобляться допомога, порада, підтримка, телефонуйте на молодіжний телефон довіри 7-90-66 з 8-00 до 17-00 крім вихідних. Усі консультації безкоштовні та анонімні. А своїм читачам бажаємо змістовного, цікавого, наповненого подіями літнього відпочинку і запрошуємо до юнацької бібліотеки, яка працює без канікул.

І ще ми дуже дякуємо нашим добровільним помічникам, нашим друзям, які завжди готові подати руку допомоги.

Можливо, Вам буде цікаво

By