Людина з великої літери

Першого лютого відсвяткував свій 70-річний ювілей, голова ради Новомосковської міськрайонної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» в Дніпропетровській області Адаменко Казимир Євгенович. Так сталося, що майже все своє життя Казимир Євгенович присвятив служінню батьківщині. Люди, які працюють в організації, разом з Казимиром Євгеновичем, обєднані багаторічною дружбою. Наприклад, Колєсніков Віктор Іванович був знайомий з Казимиром Євгеновичем ще за часів спільної служби в збройних лавах СРСР.

Казимир Євгенович вельми шановна людина. Такої поваги він досяг виключно через свою гідність та відданість справі. В далекому 1987 році, в період з 26 лютого по 4 липня приймав участь у роботах по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у складі окремого інженерного батальйону спец робіт. Виконував роботи по очищенню території 3-го та 4-го енергоблоку від радіоактивних відходів. Там же отримав максимально допустиму дозу опромінення. Після був нагороджений почесними грамотами за свої заслуги.

Нині Казимир Євгенович активний учасник Чорнобильського руху. Нагороджується грамотами та цінними подарунками, за надання юридичної та моральної допомоги, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. В 2012 році нагороджений медаллю «За заслуги» 2 ступеня.

В 2013 році нагороджений орденом «За гуманність та милосердя». Девіз цієї людини «Працювати на благо Вітчизни», адже за все своє свідоме життя, цей чоловік ніколи не зупинявся перед жодним випробуванням і йшов на ризик задля миру та спокою на рідній землі.

Источник: ТРК Самарь

Можливо, Вам буде цікаво

By