Кошти фонду – на користь працівників Дніпропетровської області

Правління Фонду затвердило бюджет ФСС з ТВП та його відділень (у тому числі – Дніпропетровського обласного) на 2014 рік.

Надходження бюджету Дніпропетровського обласного відділення Фонду в 2014 році складуть 33,7 млн. грн. (у 2013 році – 30,8 млн. грн.).

Асигнування на виплати трьох видів допомог за кошти Фонду в бюджеті відділення Фонду на 2014 рік визначені в загальній сумі 840,1 млн. грн. (у 2013 році – 831,1 млн.грн.), у тому числі, з тимчасової непрацездатності – 605,3 млн. грн., з вагітності та пологів – 231,2 млн. грн., на поховання – 3,6 млн.грн. Головним завданням для органів Фонду на поточний рік залишається своєчасне фінансування страхувальників для виплати допомог застрахованим у Фонді особам – працівникам підприємств, установ, організацій.

З метою оздоровлення застрахованих у Фонді осіб та членів їх сімей у складі бюджету відділення Фонду затверджено Програму відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей Дніпропетровського обласного відділення Фонду (далі – регіональна Програма), кошторис якої за законодавчо встановленими напрямками оздоровчих заходів передбачає витрати в загальній сумі 207,8 млн. грн.

На придбання 23992 пільгових путівок (за 10-20 відсотків їх вартості) на санаторно-курортне лікування передбачено 160,6 млн. грн. (у 2013 році – 149,6 млн. грн.), з них – 1608 путівок вартістю 12,4 млн. грн. для безкоштовної видачі (через лікувально-профілактичні заклади області) путівок у реабілітаційні відділення санаторіїв України.

На часткове утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ) передбачено фінансування в сумі 1,7 млн. грн.

Одним з головних завдань відділення Фонду на 2014 рік залишається забезпечення фінансування оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення (ДЗО), для чого кошторисом регіональної Програми передбачено 25,8 млн. грн., або на 4,4 млн. грн більше, ніж було в минулому році. Вказані асигнування передбачають оздоровлення за кошти Фонду більше 23 тис. дітей працівників підприємств, установ, організацій Дніпропетровської області, з яких більше 1,5 тис. дітей зміцнюють своє здоров’я в ДЗО за путівками, придбаними виконавчою дирекцією відділення Фонду за їх повну вартість, на що передбачено витрати в сумі 7,0 млн.грн.

На грудень 2014 року традиційно заплановано придбання за кошти Фонду та видачу дитячих новорічних подарунків загальною вартістю 8,8 млн. грн. (у минулому році витрати на придбання 349 тисяч дитячих подарунків склали 8,4 млн. грн.).

Для гарантованого отримання дитячих новорічних подарунків пропонуємо підприємствам, установам, організаціям своєчасно (не пізніше липня поточного року) надати письмові заявки в районні, міжрайонні, міські виконавчі дирекції відділення Фонду за місцем їх реєстрації, як страхувальників. Термін подання заявки, яка в подальшому може бути уточнена, визначено у зв’язку із придбанням подарунків Виконавчою дирекцією ФСС з ТВП (м. Київ) відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель».

В цілому витратну частину бюджету Дніпропетровського обласного відділення Фонду на 2014 рік заплановано в загальній сумі 1 079,6 млн.грн., що на 7,3 млн.грн. більше, ніж у минулому році.

Директор ВД ДОВ ФСС з ТВП В.Желєзняк

Можливо, Вам буде цікаво

By