Чужої біди не буває

На цьому наголосив міський голова Сергій Мороз під час чергового засідання робочої групи по переселенцям з території Криму, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей.

Участь у нараді брали також заступники міського голови Тетяна Дакова та Ірина Калюжна, керуючий справами міськвиконкому Ірина Марченко, керівники відділів, установ і підприємств, представники благодійних громадських організацій та місцеві засоби масової інформації.

«Кількість переселенців, які прибули на тимчасове проживання до Новомосковська, постійно зростає. Станом на 10 липня на території міста проживає 157 осіб. Ці люди опинилися у скрутному матеріальному становищі та потребують всебічної підтримки», – звернувся до присутніх міський голова.

Сергій Мороз закликав усіх небайдужих долучитися до надання допомоги переселенцям у вигляді продуктів харчування, одягу, взуття, засобів гігієни, посуду, побутової техніки, тощо.

«Одним з головних питань, яке потребує вирішення, є ідентифікація громадян з тимчасово окупованих територій шляхом внесення інформації до відповідного реєстру. Це дасть нам можливість отримати перелік тих проблемних питань, які має особа і невідкладно перейти до їх вирішення» – зазначив С. Мороз.

У ході наради керівники відділів також відзвітували про виконану роботу то обговорили проблемні питання, що потребують спільного підходу до їх вирішення.

Зокрема, виконуючий обов’язки начальника управління праці та соціального захисту м. Новомосковська Ірина Калюжна зазначила, що станом на 10 липня цього року до управління звернулося 15 родин. Механізм отримання особистих справ переселенців добре відпрацьований. Під час бесіди працівники управління дізнаються про соціальні допомоги, які отримувала родина, у той же день формується електронний запит справи. Після підтвердження справ у паперовому вигляді здійснюються відповідні перерахування.

Стосовно проблем працевлаштування осіб з числа переселенців доповів начальник міськрайонного Центру зайнятості населення Сергій Кадевич. Він зазначав, що за допомогою у працевлаштуванні звернулося 6 осіб, одній з яких вже знайдено роботу. Потрібно зазначити, що місцеві приватні підприємці, враховуючи ситуацію у країні, йдуть на контакт та постійно пропонують вакансії.

Для довідок:

Пожертви в натуральній формі можна передати безпосередньо в Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за адресою: м. Новомосковськ, вул. Комсомольська, 29, тел. 0569-31-64-30, 0569-31-64-40 або звернувшись до виконавчого комітету Новомосковської міської ради за тел. 05693-7-13-18, 0569-38-00-27.

Можливо, Вам буде цікаво

By