Малята вчаться триматися на воді

Наше місто розташоване у прибережній зоні річки Самари, яка влітку притягує на міські пляжі багато дітей та дорослих.

Проте вона є й джерелом підвищеної небезпеки для тих, хто не вміє плавати. Цього року місто вперше взяло участь у Всеукраїнській програмі з навчання дітей вмінню триматися на воді.

Згідно неї, з 11 липня впродовж місяця на міському пляжі, що знаходиться за стадіоном Металург та іменується у народі «лягушатником», міським центром «Спорт для всіх» було відкрито школу з плавання для дітей віком від 6 до 12 років. Основною метою цього заходу є попередження нещасних випадків на воді. Заняття проводяться з понеділка по п’ятницю з 10 до 14 години. З дітьми працюють провідні фахівці, тренери зі спортивного плавання, кандидати в майстри спорту, які мають досвід роботи у плавальному басейні. До того ж, заняття безкоштовні та не вимагають медичних довідок.

За словами голови міського спортивного комітету Тетяни Шевцової, головною у цій справі є зручність для батьків, які не мають можливості протягом року возити дітей до басейну, та й зараз, поки вони відпочивають, їх діти знаходяться під професійним наглядом спеціалістів. Вже за тиждень від початку роботи школи набрано чотири групи дітей, проте кількість бажаючих відвідувати заняття зростає. Також Тетяна Геннадіївна наголосила, що не обов’язково всі діти зможуть за один сезон навчитися плавати тим чи іншим спортивним стилем, але кожен з них зможе впевнено триматися на воді, що напевно збереже не одне дитяче життя.

Треба зазначити, що для безпеки дітей було облаштовано майданчик на воді. Окрім інструкторів, тут постійно знаходиться медичний працівник, рятувальники, адміністратор центру «Спорт для всіх».

Велике задоволення спостерігати за дітьми, які з радістю виконують вправи та настанови тренерів, дружньо плескаються у воді та грають у різноманітні ігри. Додатковим стимулом для дітей є сертифікати, які будуть видані вихованцям тренерів наприкінці курсів про те, що вони вміють триматися на воді.

В Дніпропетровській області цю акцію підтримали ще три міста. Серед них Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ та Нікополь.

Організатори сподіваються, що ця акція стане традиційною та набуде популярності, заохочуючи все більше дітей, бажаючих займатися спортом та плаванням зокрема.

Можливо, Вам буде цікаво

By